Защо храносмилателните ензими са толкова важни за вашето здраве?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Извор на Здраве
Защо храносмилателните ензими са толкова важни за вашето здраве?
56453
Защо храносмилателните ензими са толкова важни за вашето здраве?

Студеното време предполага удължения престой на закрити места, които често имат застоял въздух, влага или други предпоставки за вирусни или бактериални инфекции. Тези условия са един от факторите, които повишават боледуването.

Един от най-честите методи на лечение на инфекции е чрез антибиотици. В по-тежките случаи лекари предписват антибиотици и при COVID-19. А при по-сериозни инфекции се препоръчва и цял коктейл от антибиотици. Това означава комбинация от антибиотици, които да влияят комплексно на различните бактерии в организма.

 

Проблемът на лечението с антибиотици е, че те нямат строго селективно действие, а освен болествотворните бактерии унищожават редица полезни бактерии и клетки, които принципно допринасят за нормалната функция на организма.

 

Стомашно-чревният тракт е често засегнат от страничните ефекти на антибиотиците. Лечението може да доведе до редица неразположения като болки в областта на корема, газове, проблеми с червата. Лошото храносмилане може да доведе след себе си други здравословни проблеми като запек, натрупване на токсини в организма, отпадналост, влошаване на състоянието на кожата.

Лошото храносмилане представлява и риск за отслабване на имунната система, съответно податливост към нови инфекции и боледуване.

 

Тези усложнения са още по-често срещани при хора, които и преди антибиотичното лечение са страдали от проблеми с храносмилането като страдащи от лактозна непоносимост и хората в напреднала възраст. Тези две групи са малка част от примерите за хора, които имат проблеми, свързани с недостатъчност или липса на храносмилателни ензими.

Храносмилателните ензими са изключително важни, защото те са катализаторите, които позволяват на организма да разгради хранителните вещества и да освободи правилно енергията от тях.

Enzy-Mill (Ензи-Мил) е комбинация от седемте най-важни храносмилателни ензима. Комбинацията от ензими и тяхното количество е специално съобразено с начин на хранене в България. Enzy-Mill (Ензи-Мил) съдържа амилаза (за обработка на въглехидрати), липаза (за разграждане на мазнини), протеаза (за разграждане на протеини), алфа-галактозидаза (за разграждане на въглехидратите, които присъстват в бобовите растения), лактаза (за разграждането на мляко и млечни продукти), целулаза (за разграждане на плодове и зелечуци и други растения), бромелаин (повторно спомага разграждането на протеините).

 

Enzy-Mill (Ензи-Мил) подпомага храносмилането и влияе благоприятно на проблеми, свързани с него като киселини, газове, подуване, тежест, болки и дискомфорт в областта на стомаха. Enzy-Mill (Ензи-Мил) може да се приема и при консумиране на по-тежки или мазни храни, за да се избегнат неразположения. Enzy-Mill (Ензи-Мил) спомага и обработването на храни като боб, леща и други богати на фибри култури, които принципно представляват трудност за организма.

 

Enzy-Mill (Ензи-Мил) е препоръчителен след интензивно лечение с медикаменти и по-специално с антибиотици, за да се възстанови нормалната дейност на храносмилателния тракт.

 

Доброто храносмилане е свързано с редица позитивни ефекти върху тялото като повишена енергия, лекота в стомаха и здрава имунна система.

 

Enzy-Mill (Ензи-Мил) – за доволен стомах!

 

Можете да намерите онлайн или в аптеките на https://botanic.cc/products/enzymill/.

Консултант на Ботаник- Бояна Николова

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft