Златна питка-кашкавалка - няма време да я режеш, само късаш и ядеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златна питка-кашкавалка - няма време да я режеш, само късаш и ядеш!
Златна питка-кашкавалка - няма време да я режеш, само късаш и ядеш!
3410
Златна питка-кашкавалка - няма време да я режеш, само късаш и ядеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Докато се пече, изкусителна миризма се разнася към съседите. Кой не би искал сега да хапне малко прясно изпечен, мек и вкусен хляб с кашкавал

Това тесто се замесва много лесно, не изисква много философия. Дори начинаещите в кухнята могат лесно да направят Питка-кашкавалка и да зарадват своите близки. Готовото хлебче е изключително меко, вкусно и много красиво.

За да омесите и изпечете тази закуска, ще ви трябват следните съставки:

Златна питка-кашкавалка

Продукти:

1 кг и 200 грама брашно

3 яйца

4 чаени лъжички олио

 хладка вода според нуждите

една чаена лъжичка захар и същото количество сол

едно кубче мая

около 300 грама кашкавал

1/2 пак. масло (125 г)

Приготвяне:

Първо трябва да замесите средно меко тесто. За целта използваме всички продукти, с изключение на един жълтък, кашкавала и маслото. Омесете всички съставки, докато получите хубаво меко тесто. Тъй като тестото съдържа мая, съставките не трябва да са студени.

Оставете тестото да втаса за около 30 минути. Разделете го на четири равни топки. След това разделете всяка топка на три. С помощта на точилка ги разточете на тънки кори – трябва да са колкото обикновена чиния.

След като първата кора е готова, я намажете отгоре с омекналото масло и поръсете с малко настърган кашкавал. Върху тази кора поставете следващата кора и повторете с маслото и кашкавала.

Следва третата кора. След като сложите третата кора, притиснете малко с длани, за да се разтегне още, след което я навийте на руло и нарежете на парчета. Може да ги подредите в намазнена тава или глинен съд.

Оформянето е по желание - както най ви харесва! 

Оставете питката на топло, докато удвои обема си, след което я намажете с жълтък, смесен с малко олио и прясно мляко. Сложете питката в добре загрята фурна на 200-220 градуса, като преди края я поръсите с малко кашкавал и я запечете. 

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft