Известен доктор: Това е рецепта за лечение на рак с три съставки, позната от 2000 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Известен доктор: Това е рецепта за лечение на рак с три съставки, позната от 2000 години
45294
Известен доктор: Това е рецепта за лечение на рак с три съставки, позната от 2000 години

Известният д-р Каролин Андерсън разказа в своя блог за 2000 годишна индийска традиция в употребата на три подправки, които действат благотворно върху здравето. Учените били шокирани от данните, които получили от Индия, а изследванията са все още в ход.

Вече е известно, че хората от източните части на Индия са с незначинелно количество случаи на болни от рак, в сравнение с хората от света.

Например, посоченият брой на заболелите от рак на гърдата в Източна Индия е едва 1/5 в сравнение с хората от Северна Америка; 1/8 с рак на белите дробове, 1/9 с рак на дебелото черво и зашеметяващ 1/50 с рак на простатата.

На практика това означава, че на всеки 5 американки, само една индийка е болна от рак на гърдата, а на 50 американци с рак на простатата, само един индиец.

Какви са причините за тази разлика?

Според сведенията, отговорът се крие в куркумата.

Куркумата е подправка под формата на жълт прах, един от компонентите на подправката за къри, от която то получава интензивен жълт цвят. Нейните противовъзпалителни способности са невероятно мощни и се смята за най-ефективна за успокояване на възпалителни процеси.

Последните проучвания показват, че куркуминът предотвратява развитието на много видове рак: на дебелото черво, простатата, мозъка, гърдата и др.

Възниква въпросът как и колко да се консумира куркума, за да се възползваме от нейните полезни свойства.

За най добро усвояване на куркумата практиката показва, че тя трябва да се комбинира с джинджифил или черен пипер.

Черният пипер увеличава абсорбцията й в организма до невероятните 2000%. Поради тази причина д-р Каролин Андерсън препоръчва следващата рецепта:

Необходими съставки:

¼ чаена лъжичка куркума

½ чаена лъжичка зехтин

щипка прясно смлян черен пипер

Подготовка и употреба:

Всичките три съставки разбъркайте добре и ги добавяйте към вашите обичайни ястия: супи, салати, месо. Най-добре е да се добавят преди края на готвенето. Можете да консумирате съставките смесени с вода.
Колкото по-често използвате тази смес в диетата си, толкова по-малък е рискът от развитието на рак за вас и вашето семейство.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft