Вкусни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
200530

Имамбаялдъ в патладжан

2 бр. патладжани
1 глава лук
2 бр. червени чушки
1 бр. домат
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер, магданоз

Патладжаните измиваме и подсушаваме. С нож отрязваме капаче откъм предната част (не откъм дръжката) и с помощта на нож издълбаваме патладжана почти до дръжката, като гледаме да не остане само на кожа, а и да остане месце по него. Поръсваме обилно със сол патладжана и това което сме издълбали и оставяме за 20-30 минути. Нарязваме останалите зеленчуци на дребно. В тиган с мазнина запържваме чесънът и лукът. Добавяме чушката и пържим няколко секунди. Добавяме издълбаното от патладжана и доматите и разбъркваме. Пържим 1-2 минути посоляваме, поръсваме с черен пипер и магданоз. Разбъркваме. Сваляме от котлона и пълним патладжаните. Затваряме с отрязаното капаче и печем във загрята фурна на 220 С за 40-50 минути в тавичка покрита с фолио. Сервираме нарязани на кръгчета с доматен подлучен сос. Поръсваме с магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
Тиквички рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft