Вкусни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
200407

Пълнени патладжани

5-6 бр . патладжани
2-3 глава лук
4 бр. домати
1 глава чесън
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. доматен сок
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер

Патладжаните се почистват от дръжките, издълбават се и се цепват на няколко места с нож. Натриват се със сол и се оставят да престоят 1-2 часа. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в половината олио. Прибавят се червеният пипер, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, 2-3 скилидки счукан чесън, обелените и нарязани домати, магданозът, черен пипер и сол на вкус. Патладжаните се попарват с вряла вода, в която е разтворена 1 ч.л. захар. Отцеждат се и във всеки разрез се слага по едно парченце чесън. Напълват се със зеленчуковата смес и се нареждат в дълбока тава, изправени един до друг. Заливат се с останалото олио и с доматения сок, разреден с малко вода. Съдът се покрива и ястието се задушава във фурната, докато водата се изпари.

1
2 3 4 5 6 7 8
Тиквички рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft