Вкусни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
200406

Патладжани пане

1 бр. патладжан
120 г бяло саламурено сирене
2 с.л. зехтин (олио)
1 скилидка чесън
копър
За панировката:
2 бр. яйца
около 1/3 ч.ч. брашно
около 1/4 ч.ч. галета
около 10 с.л. олио за пържене

Нарязваме патладжана на дълги парчета с дебелина около 5 мм. Желателно е при нарязването да се получат четен брой филийки - при мен общо 6 парчета, или 3 двойки. Крайните парчета не ги използвам. Посоляваме и оставяме до пускане на тъмен сок. Намачкваме сиренето с вилица, добавяме ситно нарязаната скилидка чесън, зехтина и нарязания копър. Намачкваме всичко с вилицата. Получава се пастет от сирене (мек, леко мазен и може да се моделира с ръце). Измиваме филийките патладжан, подсушаваме и пържим в загрято олио (около 2-3 с.л.). Патладжанът поема много олио и ако сложите повече, след това трябва да ги отцедите от излишната мазнина. Затова аз ги пържа в по-малко количество олио, за да избегна тази процедурата по отцеждането.
От сиренето с ръце оформяме яйцевидни топки, които разплескваме и поставяме върху една филийка пържен патладжан. Покриваме с друга филийка и притискаме. Овалваме така оформените двойки патладжани в смес от брашното и галетата, после потапяме в разбитите яйца и пържим в загрято олио (около 6-7 с.л.) до получаване на златиста коричка. Обръщаме и пържим и от другата страна.

Сервират се самостоятелно или със сос. Подходящи сосове са:
1. Доматен с чесън
2. Сос от кисело мляко с чесън
3. Сос от кисело мляко, чесън и майонеза 

1 2 3 4 5
6
7 8
Тиквички рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft