Италианското изкушение- кантучи, по което полудяхме всички вкъщи, а най- хубавото е, че се приготвя супер лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианското изкушение- кантучи, по което полудяхме всички вкъщи, а най- хубавото е, че се приготвя супер лесно
Италианското изкушение- кантучи, по което полудяхме всички вкъщи, а най- хубавото е, че се...
7293
Италианското изкушение- кантучи, по което полудяхме всички вкъщи, а най- хубавото е, че се приготвя супер лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Като бяхме в Италия ги имаше навсякъде по магазините, но бяха доста скъпички, но леля ми ме открехна на рецептата и сега си ги правя тук у дома по оригинална рецепта. Тези бисквитки са страхотни, сигурни сме, че ще ги харесате

Италианците стигнаха до върха в създаването на прости, на пръв поглед десерти, от които впоследствие става невъзможно да се откажете.  Kantuchchi - два пъти печени бисквити, наподобяващ крутони. При първата захапка осъзнавате, че деликатесът има изненадващо топяща се структура. В Италия cantucci се сервира не само за чай или кафе, но и за десертни вина като мезе.

Никой няма да съди, ако натопиш орехови бисквити в чаша ароматно горещо питие или в чаша с нещо по-силно.

Така че, съставките са на разположение, подготовката е проста (но не и без някои особености). Добрата новина е, че винаги можете да си играете с вкусове. Днес това са лешници и шоколад , утре добавяте цитрусови кори и сушени плодове, ден след ден може да променяте рецептата и вариациите

 

съставки

Пшенично брашно 400 g

захар 200 g

Яйце 3 броя

масло 65 g

сода или бакпулвер 1 ч. Л.

сол 1 щипка

Ванилия 1 ч. Л.

лешник 150 g

Шоколадови късчета 60 g

 

подготовка

Смесете разтопеното масло със захарта и яйцата, разбъркайте внимателно с размахване. Към сместа, пресейте брашното с бакпулвера, добавете сол, ванилията, шоколадови парченца и ядките. Масата се разбърква добре. Тестото ще бъде доста лепкаво, но не добавяйте брашно към него, в противен случай вкусът и текстурата на готовите кантучи ще се промени

италиански бисквити
Разделете тестото на три части. Оформете продълговати барове, прехвърлете ги в тавичка, покрита с пергамент. Печете на 180 градуса за 25 минути.

италиански бисквити
Охладете изпечените барове леко, след това нарежете диагонално на филийки с дебелина до 1,5 см. Разстелете ги върху тавичката с разреза нагоре и печете във фурната за още 10 минути. 

италиански бисквити
Охладете готовите кантучи под кърпа.

италиански бисквити

Съветът ни е, ако добавите към брашното 2 супени лъжици какао на прах ще получете шоколадови cantucci . Подправките няма да бъдат излишни: канела, индийско орехче, джинджифил. Готовите италиански бисквитки може да съхранявате до три месеца в кутия или стъклена кутия. Така че смело двойно и дори тройно си направете, за да се насладите на вкуса на фантастичният деликатес за по-дълго време. В допълнение, подходящо опаковани, cantucci е отличен подарък. Моля, споделете с приятелите си рецептата!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft