Италианското хлебче, което завладя българската кухня- любов от първата хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианското хлебче, което завладя българската кухня- любов от първата хапка
Италианското хлебче, което завладя българската кухня- любов от първата хапка
3955
Италианското хлебче, което завладя българската кухня- любов от първата хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви споделим тайната на спиращи дъха вкусни италиански бисквитки . Кой е опитал кантучини, знае за какво говорим. В магазините този хрупкав вкус се продава за цената на самолет!

Италианците достигнаха върха в създаването на прости, на пръв поглед ястия, които впоследствие не може да се откъснете от тях. Cantucci е двойно изпечена бисквитка, която прилича на кифлички с масло. Още при първата хапка осъзнавате, че лакомството има изненадващо топяща се структура. В Италия кантучи се сервира не само с чай и кафе, но и с десертни вина. Никой няма да осъди, ако потопите орехови бисквитки в чаша ароматна гореща напитка или в чаша с нещо по-силно.

И така, съставките са достъпни, приготвянето е просто. Добрата новина е, че винаги можете да си играете с вкусове. Днес това са лешници и шоколад , утре добавяте цитрусови кори и сушени плодове, а сдруги ден фантазирате със сушени боровинки и бадеми!

 

Съставките

Пшенично брашно 400 g

захар 200 g

Яйце 3 бр

масло 65 g

сода или бакпулвер 1 ч.л.

сол 1 щипка

Ванилия 1 ч.л.

лешник 150 g

Шоколадови стърготини 60 g

 

подготовка

Смесете разтопеното масло със захарта и яйцата, разбийте леко с размах. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа, добавете сол, ваниловата захар, шоколадовите стърготини и ядките. Смесете добре масата. Тестото ще бъде достатъчно лепкаво, но не добавяйте брашно към него, в противен случай вкусът и текстурата на готовите кантучини ще се промени. 


Разделете тестото на три части. На повърхността, леко намазана с брашно, оформете продълговати барове, прехвърлете ги в тавичка за печене, покрита с пергамент. Печете на 180 градуса за 25 минути. 


Охладете леко изпечените барове, след това нарежете диагонално на филийки с дебелина до 1,5 см. Поставете ги върху тава за печене с нарязаната част нагоре във фурната за още 10 минути. 


Охладете готовите бисквитки под кърпа

Съвет от насІ ако добавите 2 супени лъжици към брашното какао на прах ще станат още по- сладки бисквитките . Подправките не са излишни: канела, индийско орехче, джинджифил ще добавят допълнителен привкус Готовите италиански бисквитки перфектно се съхраняват до три месеца в стъклена кутия. Така че не се колебайте да удвоите и дори утроите дозите, за да се насладите на вкуса на фантастично лакомство за по-дълго. Също така подходящо опаковани, кантучини е отличен подарък. Споделете рецептата с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft