Италианците й казват фокача, а ние питка със сирене и то само за 15 минути, е как да не я обожаваш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианците й казват фокача, а ние питка със сирене и то само за 15 минути, е как да не я обожаваш!
Италианците й казват фокача, а ние питка със сирене и то само за 15 минути, е как да не я обожаваш!
44831
Италианците й казват фокача, а ние питка със сирене и то само за 15 минути, е как да не я обожаваш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта няма как да не ви допадне, защото е изключителна и лесна, а в това забързано ежедневие определено се нуждаем точно от такива

За да се насладите на истинска пица, отидете в Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните хора казват, че тази ароматна храна е предшественик на известната пица . Вкусът й е по-добър, когато се пече с моцарела.

Тънката фокача със сирене е малко като италианската пица, но без домати и сос. У дома често се сервира като основно ястие, а можете да се насладите и като лека закуска между обяд и вечеря.

 

съставки

Пшенично брашно 500 g

прясно мляко 300 ml

захар 25 g

мая 5 g

сол 2 щипки

масло 80 g

Яйце 2 броя

моцарела 200 g

 

подготовка

Смесете в дълбок съд 250 мл топло мляко, захар и мая. Отделно, чукнете едно яйце и добавете към млечната смес.
Пресейте брашното, разбъркайте с щипка сол. Добавя се към млечната маса. Замесете тестото. Добавете маслото при стайна температура и отново замесете. Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато количеството тесто се удвои. 

Междувременно моцарелата се нарязва на тънки ивици.

Вземете кръгла тавичка за печене и я покрийте с пергамент. Прехвърлете тестото, разстелете тестото върху тавата за печене.

фокача със сирене
С помощта на нож направете парчета в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново бухне

фокача със сирене
Разбийте яйце с 2 супени лъжици мляко и щипка сол. Намажете с млечно-яйчната маса. Печете италианската фокача за 15 минути при 200 ° С. 

фокача със сирене

Класическият вариант е плоска питка напоена с маслиново масло. Нашата рецепта за фокача осигурява импрегниране на сиренето. 

фокача със сирене

 Отпечатайте рецептата или я добавете към отметките си, защото искате да следвате инструкциите й повече от веднъж.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft