Как да разпозная, кои банани са наблъскани с опасни вещества

вход през zajenata.bg
За Жената
Как да разпозная, кои банани са наблъскани с опасни вещества
5476
Как да разпозная, кои банани са наблъскани с опасни вещества

Много е важно да знаете как да изберете узрели, пресни плодове, които не са обработени с химикали

Понякога е трудно да се изберат висококачествени плодове без химикали, тъй като много производители и продавачи третират плодовете, за да ги запазят свежи и привлекателни възможно най-дълго. 

Много е важно да знаете как да изберете узрели, пресни плодове, които не са обработени с химикали. Ето няколко тайни.

Банан

Бананите са популярен и евтин плод, който се предлага у нас през цялата година.

Консумацията на банани е много полезна за здравето, затова много хора ги купуват. 

За да изберете висококачествени и свежи банани без химия, трябва да обърнете внимание на външния им вид. Ако корите на плодовете са жълти, но стъблата все още са зелени, тогава това означава, че са били обработени с химикали.

Зрелите и пресни банани имат атрактивен жълт цвят, безупречна гладка кора, без вдлъбнатини. Те могат да имат малки черни или тъмнокафяви петна по повърхността. При изстискване на плода се усеща неговата мекота.

Преди да изядете плода, трябва да го изплакнете под течаща вода в продължение на няколко минути, за да отстраните всички вредни вещества

Яденето на банани подобрява благосъстоянието, укрепва имунната система и намалява нивата на стрес. Но въпреки всички положителни свойства, бананите имат някои противопоказания.

Възможна вреда от бананите

Плодовете съдържат голямо количество серотонин и могат да причинят алергии, докато консумирате храни с този хормон в състава си. Например, не трябва да ги комбинирате с орехи, фурми и шоколад, това може да доведе до кожни обриви;

Имайте предвид, че бананите са с високо съдържание на калории. Не се препоръчват на хора с повишено телесно тегло. Три банана съдържат една четвърт от дневния прием на калории за жени;

Плодовете ускоряват елиминирането на течностите от тялото и допринасят за съсирването на кръвта. При тромбофлебит, разширени вени, след сърдечен удар и инсулт, трябва да ги използвате внимателно, за да не предизвикате образуването на кръвни съсиреци;

Поради наличието на нишесте бананите се усвояват дълго време и могат да доведат до натрупване на газове в червата и подуване на корема.
Плодовете съдържат много пестициди в техните кори.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft