Картофена яхнийка по манастирски - да отдъхнем с нещо леко между тежките празници! Ароматна, вкусна, засищаща:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофена яхнийка по манастирски - да отдъхнем с нещо леко между тежките празници! Ароматна, вкусна, засищаща:
Картофена яхнийка по манастирски - да отдъхнем с нещо леко между тежките празници! Ароматна,...
31163
Картофена яхнийка по манастирски - да отдъхнем с нещо леко между тежките празници! Ароматна, вкусна, засищаща:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Във време на пости човек трудно постига разнообразие на трапезата. Днес ви предлагаме да разнообразите традиционните боб, леща, пълнени чушки и сарми с тази чудна картофена яхнийка по манастирски .

Вълшебен аромат и богат вкус, който ще зарадва и най-върлите врагове на постното ядене. Ето и рецептата за тази манастирска картофена яхния :

Картофена яхнийка по манастирски

Продукти: 

1/2 кг картофи

1/2 кг лук

2 моркова

4 месести чушки

1 връзка магданоз

2 супени лъжици сухи подправки на вкус (джоджен, чубрица, копър)

2 супени лъжици брашно

смлян черен пипер

сол

Приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, залейте с вода, колкото да ги покрие, след което сложете на котлона и оставете да заври. Прибавете нарязания лук, морковите, нарязаните чушки. Оставете всичко да къкри на умерен огън до омекване. Смесете брашното и смления пипер в малко вода, така че да се получи кашичка, а след това я добавете в съда при яхнията и разбъркайте.

Добавете подправки и сол на вкус, след това махнете от печката и овкусете с щипка ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft