Картофени глезотийки с топено сиренце - ох, че вкусотия, не мога да спра да ги ям! (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофени глезотийки с топено сиренце - ох, че вкусотия, не мога да спра да ги ям! (Видео):
Картофени глезотийки с топено сиренце - ох, че вкусотия, не мога да спра да ги ям! (Видео):
4077
Картофени глезотийки с топено сиренце - ох, че вкусотия, не мога да спра да ги ям! (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате картофени кюфтета , то днешната рецепта е точно за вас! Тези вкусни картофени глезотийки , или по-точно казано картофени бомбички , са пълни с вкусно топено сиренце и сочен бекон. Отвън ги обвива хрупкава коричка, която е цяло удоволствие да отхапеш.

Направо пиршество за сетивата! Ето и рецептата за невероятната картофена вкусотия :

Картофени глезотийки с топено сирене

Продукти:

600-700 гр. картофи

300 гр. бекон

100 гр. топено сирене (може и кашкавал)

2-3 яйца

галета

брашно

сол и черен пипер на вкус

3-4 с.л. масло

прясно мляко

олио

Приготвяне:

Първо сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги на картофено пюре.

Към него добавяте маслото, млякото и сол на вкус. Може да сложите и още от любимите си подправки.

Нужно е картофеното пюре да се охлади добре, а през това време нарежете кашкавала (топеното сирене) на големи кубчета.

Счупете яйцата и ги разбийте в купа.

Направете топчета от картофеното пюре, в средата сложете по парче кашкавал, а отгоре ги завийте хубаво в 2 парчета бекон.

После оваляйте всяка бомбичка в малко брашно, след това - в разбърканите яйца и накрая - в галета.

Пуснете глезотийките в дълбок съд с добре загрято олио и пържете до златиста и хрупкава коричка.

Ето и видео с рецептата:

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft