Картофи и кайма имате ли, стигат ви! Ще направите вкусотията на месеца с това лесто ястие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Картофи и кайма имате ли, стигат ви! Ще направите вкусотията на месеца с това лесто ястие!
1035
Картофи и кайма имате ли, стигат ви! Ще направите вкусотията на месеца с това лесто ястие!

Необходими продукти:

  • 3 големи картофа
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 1 чаена лъжичка смес от провансалски билки
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 450 грама кайма
  • 2 супени лъжици доматен сос
  • ½ чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
  • 60 милилитра растително масло

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и нарежете на възможно най-тънки кръгчета.

Вземете форма за печене и намажете равномерно с олио. Поръсете с настърган кашкавал и подредете картофите над него.

Намажете с олио и поръсете с провансалски билки.

Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за 20 минути.

През това време подгответе каймата, като първо облите и нарежете лука и чесъна. Сложете малко олио в тиган и поставете на котлона. Щом загрее, сипете лука, разбъркайте и гответе съд златисто. Добавете каймата, разбъркайте и гответе за 10-тина минути. След това сипете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и продължете да готвите, докато се изпържи добре.

След това извадете картофите, сипете я над тях и разпредете равномерно. Поръсете с останалия настърган кашкавал и върнете във фурната. Печете на 200 градуса за 15 минути или до златиста коричка.

Извадете, нарежете и поднесете ястието топло

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft