Като вари месото, баба винаги слага кристална чашка в тенджерата - елементарно, но месото става крехко и супер вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Като вари месото, баба винаги слага кристална чашка в тенджерата - елементарно, но месото става крехко и супер вкусно!
16872
Като вари месото, баба винаги слага кристална чашка в тенджерата - елементарно, но месото става крехко и супер вкусно!

Страхотен метод за приготвяне на месо, който нашите баби вече са познавали и се използва и в момента от топ готвачи!

Няма как да не ви споделим нещо толкова елементарно, а същевременно - толкова ефикасно.

кристална чаша в тенджерата

С този хитър трик, който малко хора знаят, месото става много по-меко , бульонът е по-вкусен и няма да ви замъгли!

Знаете ли, че различните меса в зависимост от вида си трябва да се приготвят при определена температура?

Поради неправилната температура на готвене някои домакини приготвят месо, което не е достатъчно вкусно и бульонът е мътен. Е, днес ще се научите как лесно да избегнете това малко неудобство и винаги да имате перфектно приготвеното месо !

Какво трябва да направите?

Първият принцип, който винаги трябва да спазвате, е да заливате месото със студена вода преди готвене. 

Сега идва ред на трика на нашите баби – сложете малка кристална чаша в тенджерата с месо .

Поставете тенджерата на котлона и включете на умерен огън. 

умерен огън

След известно време ще чуете звук от тракане на стъкло. Това означава, че чашата е започнала да удря дъното и стените на тенджерата. 

Сега е подходящ момент да премахнете образувалата се пяна на повърхността и да намалите силата на котлона до минимум. 

отпенване бульон

Ще видите, че кристалната чаша е спряла да удря тенджерата и да издава неприятен звук.

Както обясняват професионалните готвачи, месото – независимо дали е пуешко или пилешко – не трябва да се вари във вряща вода.

За да стане месото по-вкусно, а бульонът бистър, трябва да се готви по-дълго и на ниска температура. 

кристална чаша

Кристалът като сигнално устройство

Когато водата започне да ври, чашата в тенджерата сигнализира, че е време да намалите температурата, в противен случай месото ще се сготви на грешна температура и няма да е толкова вкусно.

Температурата трябва да се понижи, докато чашата спре да издава звук. Така бульонът остава красив и бистър.

кристална чаша в тенджерата

Този метод е подходящ както за готвене, така и за задушаване. Ако приготвите месото на грешна температура, то губи вкуса си, не постигате правилната структура или мекота. 

Месото винаги трябва да се приготвя при температура малко под точката на кипене - от 80 до 95 ° C. 

крехко и сочно месо

Опитайте този метод и ще видите разликата!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft