Кафето е по-вкусно с този сладкиш: Съвършеното пухкаво удоволствие за всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кафето е по-вкусно с този сладкиш: Съвършеното пухкаво удоволствие за всеки ден
Кафето е по-вкусно с този сладкиш: Съвършеното пухкаво удоволствие за всеки ден
1023
Източник: За Жената
Кафето е по-вкусно с този сладкиш: Съвършеното пухкаво удоволствие за всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този семпъл, но невероятно вкусен кокосов сладкиш е идеален за наслада с чаша кафе или чай.

Рецептата, вдъхновена от испанската традиция, се приготвя бързо и лесно само с няколко съставки, а резултатът е мек и сочен десерт, който ще зарадва всеки, който го опита.

Той е идеален за ежедневни поводи или специални моменти с любимите ви хора. Ето какво ви е необходимо за невероятно пухкавия и сочен Съвършен кокосов сладкиш :

Съвършен кокосов сладкиш

Продукти:

  • 3 големи яйца
  • 1 щипка сол
  • 175 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 100 мл олио
  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет
  • 180 г брашно
  • 1 пакетче (10 г) бакпулвер
  • 200 мл кокосово брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 чаена лъжичка захар (за гарниране)
  • 200 мл заквасена сметана
  • 200 мл прясно мляко (за гарниране)
  • 100 г кокосово брашно (за поръсване)

Необходими прибори:

  • Тава за печене с размери 28 x 28 см
  • Стъклена мерителна чаша (200 мл)

Приготвяне:

1.

Загрейте фурната на 180 °C. Пригответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене или я намажете с малко олио и я поръсите с брашно.

2. В купа за смесване сложете яйцата, щипка сол, захарта и ваниловата захар. Разбийте на висока скорост с миксер, докато сместа стане лека и пухкава.

3. Добавете олиото и ябълковия оцет, след което продължете да разбивате още 10 секунди.

4. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Постепенно ги добавяйте към сместа, като бъркате внимателно в една посока, за да се поддържа пенеста консистенция. Разбърквайте с шпатула, докато брашното се смеси напълно.

5. Добавете 200 мл кокосово брашно и 100 мл прясно мляко. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес с гъста, но течна консистенция.

6. Изсипете сместа в подготвената тава и я разпределете равномерно.

7. Печете на долната решетка на фурната за 28–30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на кекса, излезе чиста.

приготвяне сладкиш

Снимка: Pinterest

8. След като сладкишът е изпечен, извадете го от формата и го оставете да се охлади напълно.

9. Междувременно пригответе заливката: в купа смесете 1 чаена лъжичка захар, 200 мл течна сметана и 200 мл прясно мляко. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно.

10. Нарежете охладения кекс на 16 равни парчета.

11. Потопете всяко парче от всичките 4 страни в сиропа от мляко и сметана, след което го оваляйте в кокосово брашно.

сиропиран кокосов сладкиш

Снимка: Pinterest

12. Подредете приготвените парчета в купа и ги залейте с две супени лъжици от сиропа. Поръсете отгоре с допълнително кокосово брашно.

кокосов сладкиш

Снимка: Pinterest

13. Оставете сладкиша в хладилник поне 3–4 часа преди сервиране, за да може заливката да се поеме и да стане още по-вкусна.

14. Сервирайте десерта студен и се насладете на неговия мек и сочен вкус!

Съвети:

*Колкото по-дълго престои в хладилника, толкова по-вкусен става.
*Съхранявайте го в плътно затворен контейнер в хладилника, за да остане свежа.
*Този десерт е идеален за наслада с любимите ви хора, а простотата му го прави идеален за ежедневно приготвяне.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft