Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130223

Кехлибарена торта

За блата:
5 бр. яйца
250 г захар
250 г брашно
10 г бакпулвер
За ореховия крем:
200 мл прясно мляко
2 ч.ч. смлени орехи
50 г захар - за карамелизиране
За перления крем:
125 г масло
100 мл прясно мляко
150 г захар

Блат: Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците заедно със захарта се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците. След това се прибавя брашното, заедно с бакпулвера, като разбъркването продължава с лъжица. Пече се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка в умерена фурна. След като изстине блата се разрязва на две части с остър нож или конец.
Орехов крем: Карамелизираме захарта, прибавяме млякото и оставяме да заври докато карамела се разтопи. Прибавяме орехите, разбъркваме добре и оставяме да изстине.
Перлен крем: Разтваряме захарта в охладеното мляко. Разбиваме маслото с миксер, като капка по капка прибавяме подсладеното мляко.
Смесваме двата крема внимателно като бъркаме с лъжица.
Сглобяване на тортата: По желание може да сиропираме блатовете със сироп по избор (карамелен или друг). Слепваме тортата с крема и отгоре също я намазваме с него. Полива се с шоколадова глазура или със счукан карамел (крокан). Украсяваме по желание и оставяме да се охлади.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft