Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130155

Торта с крокан

За един блат:
3 бр. яйца
100 г захар
100 г брашно
1 с.л. какао
За крема:
250 г масло
180 г захар
2 с.л. какао
2 бр. белтъци
За сиропа:
150 г захар
За крокана:
100 г захар
50 г смлени орехи

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и се при­бавят брашното и какаото, предварително пресе­ти. Всичко се разбъркват и се изсипва в по-голяма тортена форма, застлана с хартия. Пече се в уме­рена фурна. По желание може да се направят 2, З или 4 блата с по 3 бр. яйца.
Белтъците за крема се разбиват на сняг със захарта. Отделно се разбива маслото на пяна и по малко се прибавя от разбитите белтъци и какаото. Ако случайно се пресече, сместа трябва малко да се затопли.
Захарта и 250 мл вода за сиропа се варят 5 минути. Захарта за крокана се карамелизира и се прибавят смлените орехи. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и след като изстине, се начуква на дребно. Изпечените блатове леко се сиропират и се слепват с крем и крокан. Отгоре и отстрани тортата се намазва с крем и крокан. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft