Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130155

Празнична торта Трюфел

6 бр. яйца
100 г захар
100 г масло
100 г течен шоколад
100 г галета
60 г брашно
10 г бакпулвер (1 пакетче)
За крема:
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
150 г бял шоколад
500 г натурален шоколад

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което е размекнато. Сухите съставки - галета, брашно и бакпулвер, се смесват и заедно с течния шоколад се прибавят към сместа. Всичко внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес и се изсипва в тортена форма. Пече се около 15 минути в предварително загрята фурна до 220 С, след това фурната се намалява на 180 С и се пече още 20 минути. Сметаната и млякото за крема се слагат да заврят. Шоколадите се натрошават в голям съд. Към тях се прибавя заврялата смес и се бърка до получаването на хомогенна маса. Блатът се разрязва на 3 части. Всяка от тях се маже с крем. Най-отгоре се маже обилно с крем. Малко от крема се заделя. Тортата се оставя в хладилник за около 10 часа. След като се е стегнала се залива с останалия крем, който предварително е разтопен на водна баня.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft