Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130238

Торта Бяла сладост

За блата:
125 г меко масло
125 г пудра захар
2 бр. яйца
125 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. прясно мляко
50 мл кокосов ликьор за сиропиране
За крема:
250 мл прясно млако
1 с.л. нишесте
1 бр. яйце
1 с.л. захар
100 г разтопен бял шоколад
150 г меко масло
125 г пудра захар
50 г бял шоколад за гарниране
200 г малини или други червени плодове

Маслото за блата се разбива на крем със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата. Слага се пресятото брашно с бакпулвера, разбърква се и накрая се добавя млякото. Тестото се слага да се пече в подходяща форма с диаметър 20 см, намазана с масло или покрита с хартия за печене, за 40 минути на 180 С. Оставя се да постои 5 минути във формата и се доохлажда върху решетка.
Кремът се приготвя, като се разбиват млякото, нишестето, яйцето и захарта. Сместа се слага при непрекъснато разбъркване на огъня да се сгъсти. Оставя се да изстине. Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. Прибавя се на струйка охладеният разтопен шоколад, при непрекъснато разбиване. Млечният крем се прибавя лъжица по лъжица към масления, като се разбърква внимателно.
Блатът се срязва на две, напръсква се с ликьора и се напълва с половината крем. Поръсват се половината малини. Отгоре тортата се намазва с останалия крем и се доукрасява с плодовете.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft