Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130243

Шоколадова торта

За блата:
8 бр. яйца
200 г захар
100 г нишесте
2 с.л. какао
За крема:
300 г масло
300 г пудра захар
300 мл прясно мляко
2 бр. белтъци
1 прах ванилия
100 г шоколад

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, след което се прибавят нишестето и какаото. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в по-голяма тортена форма, застлана с хартия. Пече се в уме­рена фурна.
Белтъците за крема се разбиват на сняг. Отделно се смесват млякото и захарта, прибавя се белтъци­те. Сместа се поставя на котлон и се бърка непрекъсна­то, докато заври. Сваля се от котлона и разбиването продължава още 5 минути. Сместа се оставя да изстине.
За приготвянето на крема маслото се разбива на пяна. Към него се прибавят разтопения шоколад и ванилията. Разбърква се добре.
Блата се разрязва на три части, които се слепват с крем. Отгоре и отстрани тортата се намазва с крем. Украсява се по желание. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft