Лесни и бързи рецепти за йенска тенджера в микровълнова

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Китайски сарми в йенска тенджера
247849

Китайски сарми в йенска тенджера

1 голяма глава прясно зеле , 200 г свинска кайма , 1 ч. ч. дългозърнест ориз , 1/2 стрък праз , 50 г бадемови ядки , 1 пилешки бульон , 3-4 резена джинджифил , 3 с. л. соев сос , 1/4 ч. л. сусамово олио , черен пипер и сол на вкус

Кочанът се отстранява и зелето се сварява за 10 минути в кипнала вода, под капaк. (Поставя се с отвора надолу.) Оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се задушава на средна мощност на микровълнова фурна под капак, докато поеме водата.Каймата се омесва с наситнените праз и джинджифил, 2 с. л. соев сос, сусамовото олио, солта и черния пипер. Добавят се смлените бадемови ядки и охладеният ориз, омесва се.Зелето се охлажда, листата му се отделят, кочанчетата се отстраняват. Завиват се сарми, нареждат се в йенска тенджера (2 литра) и се заливат с разтворения в 300-400 мл топла вода бульон. Слага се 1 с. л. соев сос, захлупва се с чиния, пече се 30 минути на средна степен в микровълнова печка под капак.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft