Когато имам малко повечко време винаги я правя, шоколадова наслада за небцето

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато имам малко повечко време винаги я правя, шоколадова наслада за небцето
Когато имам малко повечко време винаги я правя, шоколадова наслада за небцето
13164
Когато имам малко повечко време винаги я правя, шоколадова наслада за небцето
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще анализираме относително простата рецепта за торта "Черния принц" с кисело мляко. За да я приготвите, не е необходимо да правите сложни манипулации, така че дори децата могат да се справят. Ще приготвим шоколадови блатове и кремче, а след това ще съберем най-вкусната торта, която сте яли напоследък.

 

Рецептата за торта "Черния принц" с кисело мляко

Този метод ни беше предложен от Олга Шобутинская , която знае много за вкусните сладкиши. Олга казва, че почти всеки крем ще подхожда на тази торта, но тя най-много харесва сметановия. Споделяме вкусовете й, защото се приготвя много бързо и лесно.

 

Съставки за пандишпан

250 мл кисело мляко 2,5% 
250 г пшенично брашно
50 г какао
200 г захар
3 яйца
1,5 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. рафинирано растително масло

 

Съставки за крема

600 г заквасена сметана 20% масленост
100 г захар
1 ч.л. ванилова захар

Подготовка

Приготвяне на крема и събиране на тортата

От самото начало трябва да подготвите формичките за печене на сладкишите, защото готовото тесто ще трябва да бъде изпратено да се пече възможно най-скоро .
Олга предлага да се вземат 2 кръгли форми с диаметър 22 см и да се пекат 2та блата едновременно. Като алтернатива можете да вземете голяма плоска форма и да изпечете с едно движение, след което да нарежете тортата на 4 парчета.

След приготвяне можете да започнете да разбивате яйцата с половината от приготвената захар. Трябва да получите бяла пухкава маса , която се е увеличила 3 пъти

Кисело мляко трябва да е със стайна температура. Така че, акое в хладилника, трябва леко да се загрее .

След това добавете сода към него и я разбъркайте за около минута. Ще видите как киселото мляко започва да се пени и бързо да увеличава обема си .

Сега добавете и растително масло към яйчната маса, след което разбъркайте.

В отделна купа смесете сухите съставки : пресято брашно, бакпулвер, другата половина захар и пресятото какао.

Сега трябва да въведете сухата част в течната маса и внимателно да разбъркате с бъркалка. Тук трябва да поддържате баланс , тъй като не можете да бъркате тестото дълго време, но не е нужно да добавяте цялата суха част наведнъж.

Загрейте фурната до 170 градуса. Междувременно разделете тестото на 2 равни порции в подготвените форми за печене. Трябва да печете сладкишите за 30–35 минути

Готовите торти трябва да се поставят върху мрежата, така че да се охладят напълно. Също така трябва да отрежете всички изпъкнали части. Ще ги използваме по-късно за декорация .

Докато сладкишите се охлаждат, нека забъркаме крема. Трябва да прецедим заквасената сметана, за да се отървем от излишната влага. За целта поставете дебела марля върху сито, в която изсипете заквасена сметана. Краищата на марлята трябва да бъдат завързани, така че заквасената сметана да не изсъхне.


След това поставете цялата структура в хладилника за 2-3 часа . Ще разберете, че има достатъчно влага, когато плъзнете вилица върху заквасената сметана. На нея трябва да останат ясни шарки, които няма да се размият.

След това разбийте заквасената сметана със захар, докато се разтвори напълно. Намажете блатовете с готовия крем и съберете тортата. Освен това не забравяйте да покриете отстрани тортата с крем .
Онези излишни части торти, които предварително сме нарязали, настъргваме и украсяваме страните. Можете да втриете шоколада отгоре. Можете да се запознаете с рецептата по-подробно в това видео.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft