Когато семейството ни планира празненство, винаги знам със сигурност, че това Италианско пилешко руло ще ме "отсрами".
Вкусът е страхотен като основно ястие или като част от студено предястие.
Опитайте и вижте сами!
Италианско пилешко руло
Нуждаем се от:
- 300 г пилешки гърди
- 200 г моцарела
- 2 домата
- пресен босилек
- сол
- смлян черен пипер
- 100 г прошуто
Процедура:
Разтягаме стреч фолио върху работната повърхност.
Подредете резените прошуто върху него, леко застъпвайки се.

Снимка: YouTube
Нарежете пилешките гърди на филийки.
Внимателно чукнете с чук за месо.
Поставете изтънените пилешки пържоли върху резените прошуто.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Добавете сол и черен пипер.
Измийте доматите и ги нарежете на филийки.
Нарязваме и моцарелата .

Снимка: YouTube
Сега покрийте месото от едната страна, като редувате с резени моцарела, домати и листа босилек.

Снимка: YouTube
Навийте рулото с помощта на стреч фолио.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Оставете рулото за половин час в хладилник, след което отстранете фолиото. Поставете във форма или тава за печене и намажете с олио.

Снимка: YouTube
Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 40 минути.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Готово, нарежете рулото и сервирайте със сос по желание.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!














