Ако се чувствате зле, тази вкусна рецепта за Чеснови кифли определено ще ви помогне да се изправите на крака!
Когато навън застуди и тялото ви започне да показва първите признаци на умора или настинка, е време да посегнете към доказани домашни средства.
Чесънът е един от най-ефективните природни антибиотици, който повишава имунитета и помага на тялото да се възстанови по-бързо.
А ако го комбинирате с топли, ароматни кифлички, резултатът е не само лечебен, но и неустоимо вкусен.
Можете да приготвите тези чудотворни чеснови рулца без втасване само за няколко минути, без дълго чакане - а ароматът им ще превърне дома ви в уютно място, изпълнено с благополучие и здраве.
Чеснови кифли
Нуждаем се от:
- 350 г обикновено брашно
- 250 мл прясно мляко
- 25 г прясна мая
- 25-30 г разтопено масло
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1-2 супени лъжици прясно мляко
Пълнеж:
- 4-5 скилидки чесън (понякога използвам цяла глава)
- 30-40 мл олио
- Малко сол
Приготвяне:
Разтворете маята в топло мляко и добавете захарта.

Снимка: Pinterest
Смесете брашното със солта и разтопеното масло.
След това добавете маята и омесете гладко тесто. Можете да добавите още брашно в зависимост от консистенцията.

Снимка: Pinterest
След като тестото се омеси (отнема няколко минути), го разделете на две части и поръсете с брашно.
Разточете двете половини от тестото на тънка кръгла кора, след което нарежете на триъгълници (или на една по-голяма кора, както правя аз, която нарежете на квадрати).

Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest
В средата им сложете по лъжичка от плънката.

Снимка: Pinterest
Завийте всеки триъгълник (квадрат) на възможно най-тънко рогче/кифличка.

Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest
За плънката смесете счукания чесън с олио и 1/2 чаена лъжичка сол.

Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest
Внимателно сгънете краищата на кифлчиките и ги поставете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Намажете повърхността на кифличките с мляко (аз също мажа с белтък и също са вкусни), поръсете със семена и сложете във фурната, предварително загрята на 200-210 градуса.

Снимка: Pinterest
Печете приблизително 15-20 минути.

Снимка: Pinterest
Добър съвет е да поставите тава с вода на дъното на фурната по време на печене.
Накрая втрийте счукан чесън, смесен с малко олио, в още горещите кифлички, за да засилите лечебния ефект!
Ако сте нарязали тестото на триъгълници, формата ще е малко по-различна, но вкусът ще е същият.

Снимка: Pinterest
Пожелаваме ви добър апетит! :-)














