Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео
30514
Козунакът на Катето Евро ме спасява за поредна година-Ето рецептата и във видео

Добилият вече голяма популярност "козунак без месене на Катето Евро" и рецептата за него са помогнали не една домакиня да спаси празника.

Необходими продукти:

- 1 кг. пресято брашно

- 6 яйца

- 250 мл прясно мляко

- 330 гр захар

- 80 гр мая

- 200 мл масло и олио

- ванилия - 1ч.л.

сол

- лимонова кора

Начин на приготвяне:

Замесвате тестото по традиционния начин- мята се захваща в топло мляко с малко захар и брашно, щом шупне се прибавя към пресятото брашно заедно с останалите продукти.

С постепенно добавяне на мазнина се оформя меко козуначено тесто. Тук на помощ може да ви дойде миксерът - месете само колкото да се оформи тестото, без да се потите над него дълго и без да го удряте в масата прословутите 100 пъти! След това оставяте тестото да втаса 2 часа! Оформете го по желание , поставете го във форма и отново го оставете да втаса за около 1 час. Печете на 180 градуса около 45-50 мин.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft