Кои са храните, които помагат срещу COVID-19 според учени от Испания

вход през zajenata.bg
За Жената
Кои са храните, които помагат срещу COVID-19 според учени от Испания
7857
Кои са храните, които помагат срещу COVID-19 според учени от Испания

Храненето играе важна роля за устойчивостта на организма към различни инфекции. Тя трябва да включва зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, месо, млечни продукти, както и риба и яйца. В допълнение, омега-3 мастните киселини с противовъзпалителни ефекти са изключително важни.

Те могат да бъдат намерени в ядките, рибата и зехтина.

Учени от Испания заявиха, че определени храни могат да помогнат в борбата със заплахата от инфекция COVID-19. Това обаче не означава, че храната може да излекува коронавируса или да го предотврати. 

Въпреки това храненето играе важна роля за устойчивостта на организма към различни инфекции.
Експертите казаха, че правилното хранене помага за укрепването на естествените защитни сили на организма, включително реакцията му към патогенни микроорганизми.

При липса на витамин А експертът съветва да обогатите менюто си с боб, моркови, тиква, цвекло и черен дроб.

Ядки, бадеми, морски дарове, млечни продукти, сушени плодове, яйца, пълнозърнест хляб и трици ще помогнат да се запълни липсата на витамини от група В.

В същото време киселото зеле, цитрусовите плодове, шипките и ябълките ще помогнат за балансиране на съдържанието на витамин С, а гъбите и рибеното масло ще възстановят нивата на витамин D.

"Недостигът на чист въздух, слънце и физическа активност също вреди на здравето ни в студените дни“, заключи Соломатина.

Според лекарите ежедневното меню трябва да бъде балансирано и разнообразно, богато на пробиотици и пребиотици. 

 


 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft