Днеж колежка донесе няколко на работа и всичко беше изядено на една хапка. Тези Картофени бомбички с шунка и кашкавал бяха толкова вкусни, че всеки, който ги опита, посегна към още няколко парченца.
Всички бяхме във възторг и записахме рецептата.
Приготвят се много бързо, можете да ги сервирате след час, а да ги изядете още по-бързо. Ето необходимите продукти за вкусните и много лесни Картофени бомбички:
Картофени бомбички с шунка и кашкавал
Продукти за основата:
- 1 кг картофи
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 г кашкавал или сирене
- 100 г шунка
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 20 г масло (1 пълна супена лъжица)
- зелената част на връзка зелен лук
За панировката:
- 1 яйце
- 2 чаени лъжички прясно мляко
- галета, колкото е необходимо за паниране
Приготвяне:
Нарежете ситно сиренето и шунката, както и зелената част на зеления лук.
Снимка: YouTube
Измийте добре картофите, обелете ги и ги сварете. След това отцедете водата и ги намачкайте с уред или вилица.
Добавете малко масло, сол, две чаени лъжички мляко и разбъркайте. Когато сместа леко се охлади, добавете яйцето, нарязаната шунка, сиренето и зеления лук,
Снимка: YouTube
За паниране пригответе сместа по следния начин: в купа разбийте с вилица едно яйце с 2 супени лъжици мляко, а в друга купа сложете галетата.
Снимка: YouTube
Потопете топчетата изцяло в яйцето, след което ги оваляйте в галетата, докато се покрият напълно. По желание можете да повторите процедурата два пъти (потопете ги още веднъж в яйцето и след това в галетата).
Запържете ги в олио до златисто кафяво, след което ги извадете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцеди излишното масло.
Снимка: YouTube
Можете да ги комбинирате като гарнитура или предястие, като са еднакво вкусни както топли, така и студени.
Снимка: YouTube

Снимка: YouTube