Колкото лесен, дваж по-вкусен! Чуден сладкиш с шоколадови топки - рецепта за всеки ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колкото лесен, дваж по-вкусен! Чуден сладкиш с шоколадови топки - рецепта за всеки ден:
Колкото лесен, дваж по-вкусен! Чуден сладкиш с шоколадови топки - рецепта за всеки ден:
1179
Източник: За Жената
Колкото лесен, дваж по-вкусен! Чуден сладкиш с шоколадови топки - рецепта за всеки ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този семпъл, но неустоим и много красив на външен вид сладкиш е перфектният избор за всички любители на бързи и вкусни десерти.

С лека и ефирна текстура, съчетана с богата кремообразна смес от кисело мляко, тъмно какао, кафе и шоколадови парченца, той ще зарадва сетивата ви.

Готов само за пет минути, идеален е за наслада със сутрешното кафе, поднасяне на скъпи гости или като сладка изненада за семейството. Ето какво ви е необходимо за лесния и дваж по-вкусен Сладкиш с шоколадови топки :

Сладкиш с шоколадови топки

Продукти:

За тестото:

  • 3 яйца
  • 1 щипка сол
  • 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 150 г захар (3/4 чаша)
  • 120 мл масло (1/2 чаша)
  • 160 мл прясно мляко (2/3 чаша)
  • 120 г гъсто кисело мляко (1/2 чаша)
  • 300 г брашно (2 1/2 чаши)
  • 15 г бакпулвер (1 супена лъжица)

За плънката:

  • 160 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана (2/3 чаша)
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици нишесте/сгъстител за брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица тъмно какао
  • 1 чаена лъжичка разтворимо кафе
  • 3 супени лъжици шоколадови парченца

Допълнително:

  • Пудра захар за поръсване
  • Тава за печене с размери 28 × 17 см
  • Хартия за печене

Приготвяне:

1.

Загрейте фурната до 175°C. Постелете тава за печене с хартия за печене.

2. В дълбока купа разбийте яйцата с щипка сол и ванилов екстракт. Добавете захарта и разбийте, докато сместа стане кремообразна и гъста.

3. Постепенно добавете олиото, млякото и киселото мляко, като разбърквате с телена бъркалка, докато сместа се обедини.

яйца със захар

Снимка: YouTube

пухкава смес

Снимка: YouTube

4. В отделна купа пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги към течната смес на две части, като разбърквате внимателно с шпатула, за да получите хомогенно тесто.

брашно в яйца

Снимка: YouTube

гъсто тесто

Снимка: YouTube

5. За да приготвите плънката, в друга купа смесете киселото мляко, яйцето, екстракта от ванилия, нишестето, захарта, тъмното какао и разтворимото кафе. Накрая добавете шоколадовите парченца и разбъркайте.

продукти тесто

Снимка: YouTube

какаово тесто шоко топки

Снимка: YouTube

6. Изсипете тестото в подготвената тава и го разпределете равномерно. След това, разпределете пълнежа върху тестото на купчинки или както желаете.

шоколадово тесто

Снимка: YouTube

7. Печете в предварително загрята фурна на 175°C за около 35-40 минути или докато кексът стане златистокафяв и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

шарен сладкиш

Снимка: YouTube

8. След като кексът се охлади, поръсете го с пудра захар.

кекс пудра захар

Снимка: YouTube

парче шарен сладкиш

Снимка: YouTube

9. Сервирайте сладкиша и се насладете на неговия лек и кремообразен вкус!

парчета сладкиш

Снимка: YouTube

Тази торта е перфектна комбинация от простота и разкошни вкусове, която със сигурност ще се превърне в любима в дома ви. Добър апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft