Кремът не се вари, а се ЗАПАРВА! И аз не вярвах, че може да се направи толкова вкусна ОРЕХОВА ТОРТА:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кремът не се вари, а се ЗАПАРВА! И аз не вярвах, че може да се направи толкова вкусна ОРЕХОВА ТОРТА:
Кремът не се вари, а се ЗАПАРВА! И аз не вярвах, че може да се направи толкова вкусна ОРЕХОВА ТОРТА:
943
Източник: За Жената
Кремът не се вари, а се ЗАПАРВА! И аз не вярвах, че може да се направи толкова вкусна ОРЕХОВА ТОРТА:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази фантастична Парена орехова торта  е кремообразна, лека и вкусна. Лесна е за приготвяне само с няколко съставки.

Кремът е уникалното в нея - не се вари, а се ЗАПАРВА. На вкус е богат и кремообразен, а в съчетание с бисквитите е просто фантастичен! За тортата ще ви трябват и 80 бисквити. Ето необходимите продукти:

Парена орехова торта

Продукти: 

  • 250 мл преварена вода
  • 300 г смлени орехи
  • 250 г несолено масло, омекнало на стайна температура
  • 220 г пудра захар
  • 250 мл прясно мляко
  • 2-3 супени лъжици ром (вместо ром можете да използвате и портокалов сок или 1 супена лъжица екстракт от ром)
  • 580 г малки бисквити
  • орехи за поръсване, наполовина смлени, наполовина нарязани

Приготвяне:

Сварете 250 мл вода и добавете към нея 300 г смлени орехи.

Разбъркайте за минута, докато сместа се сгъсти, след което свалете тенджерата от котлона и оставете настрана да се охлади напълно.

орехи във вода

Снимка: YouTube

запарени орехи

Снимка: YouTube

Междувременно разбийте маслото (или маргарина) до пухкавост. Добавете пудрата захар и продължете да разбивате, докато получите кремообразна текстура.

разбито масло

Снимка: YouTube

масло с пудра захар

Снимка: YouTube

Добавете напълно охладените ядки към разбитото масло и продължете да разбивате с миксера, докато се смесят добре. Разделете крема на четири равни части. Добавете 2-3 супени лъжици ром към млякото и разбъркайте. Вместо мляко, за плодов вкус, можете да използвате портокалов сок.

орехи в маслото

Снимка: YouTube

орехов крем

Снимка: YouTube

Добавете 2-3 супени лъжици ром към млякото и разбъркайте.

бисквити в тава

Снимка: YouTube

Подредете 20 бисквити в редица, предварително накиснати за кратко в млякото с ром. Разпределете равномерно една четвърт от крема отгоре и загладете.

Подредете втори ред бисквити, а върху него - втората четвъртина от крема.

бисквити с крем

Снимка: YouTube

Направете същото с четвъртия ред бисквити и последната четвърт от крема.

ред бисквити, ред крем

Снимка: YouTube

крем върху бисквити

Снимка: YouTube

Разпределете останалата част от крема отстрани и загладете.

крем върху тортата

Снимка: YouTube

поръсване орехи

Снимка: YouTube

Поръсете отгоре с натрошени/счукани орехи.

парена орехова торта

Снимка: YouTube

орехова торта

Снимка: YouTube

Оставете тортата в хладилника да се охлади хубаво.

разрязана торта

Снимка: YouTube

парче орехова торта

Снимка: YouTube

Преди нарязване и сервиране, сладкишът трябва да престои в хладилник, за предпочитане за една нощ.

орехова торта парче

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft