Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките
10 Август 2021
6308
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- патладжан - 500 г;
- домати и лук - 1 бр.;
- чесън - 3 скилидки;
- яйце - 1 брой;
- зелени подправки на вкус;
- грис - 3 супени лъжици;
- корнфлейкс - 100 г;
- кориандър, сол и черен пипер, подправки.
Процес на готвене:
- Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
- В тиган налейте малко вода и задушете патладжана за 15 минути, докато омекне. Изцедете излишната вода.
- Доматите се нарязват на кубчета.
- Нарежете лука с пасатор или ренде.
- Смесете патладжан, лук, домат, яйце, сол и черен пипер, добавете чесън и подправки, билки и грис.
- Разбъркайте и оставете за 20 - 30 минути, за да набъбне грисът.
- Ако плънката е течна, добавете още грис.
- Оформяме котлети. Може да се панира в галета или корнфлейкс. Запържете от двете страни.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари