Лекарство от Бога: 10 храни, които удивително наподобяват органите, които лекуват

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лекарство от Бога: 10 храни, които удивително наподобяват органите, които лекуват
41701
Източник: gnezdoto.net
Лекарство от Бога: 10 храни, които удивително наподобяват органите, които лекуват

Много пъти сме писали за връзката между начина на хранене и здравето на човек. Днес ще отидем още една крачка по-напред и ще ви представим няколко храни, които действително са способни да лекуват .

Още Хипократ е казал: "Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство бъде храната".

Съвсем в тона на горното твърдение ви представяме  10 храни, чиито форми наподобяват онези човешки органи, за които са полезни

1.

Грейпфрут – гърди

грейпфрут за гърдите

Грейпфрутът, портокалът и другите цитруси напомнят млечните жлези на жената. Тези плодове подпомагат движението на лимфата. Според д-р Моулави, "грейпфрутът съдържа съединения, наречени лимоноиди, които пречат на развитието на рака." (Опитите са проведени с лаболаторни животни, както и с клетки от гърдите на жени.)

2. Орех – мозък

орехи за мозъка

Орехът удивително напомня човешкия мозък и е доказано една от най-добрите храни за този орган на тялото. Орехите са добър източник на омега-3 и съдържат повече антиоксиданти, фолиева киселина (витамин B9) и витамин Е от всички други ядки. Важно е правилно да киснем и изплакваме орехите (както и ядките по принцип), за да премахнем фитатите. Това е всъщност фитинова киселина. Тя се отразява неблагоприятно на състоянието на организма, защото се свързва с минерали и витамини и ги извежда от тялото заедно със себе си. Правилното накисване на орехите също така активира ензимите в тях за максимално усвояване на полезните хранителни вещества.

3. Морков – очи

моркови за очите

Разрязаният морков наистина наподобява око. Вгледайте се добре и дори ще видите "ириса" и "зеницата". Бета каротинът, който придава оранжевия цвят на моркова, спомага за поддържането на добро зрение, предпазва от дегенерация на макулата и от образуването на перде.

4. Целина – кости

целина за костите

Стъблото на целината напомня кости. Именно за тях е изключително полезен този зеленчук. Целината съдържа силиций, който е част от структурата на костите. Ето и един удивителен факт: костите съдържат 23% натрий. Същото е съдържанието на натрий и в целината.

5. Домат – сърце

домат за сърцето

Доматът прилича на сърце повече от всеки друг плод или зеленчук. Доматите са богати на ликопен, който им придава червен цвят. Доказано е, че консумацията на ликопен намалява риска от сърдечни болести. Доматите са отличен източник и на витамин C, който също играе голяма роля за здравето на сърцето.

6. Гъба – ухо

гъби и уши

Когато разрежем гъбата, тя наистина прилича на ухо. И именно за ушите ни е особено полезна! Гъбите са добър източник на витамин D, който е жизнено важен за предпазване от загубата на слуха. Така че, чуйте ме: яжте гъби!

7. Авокадо – матка

авокадо за матката

Формата на авокадото наподобява формата на утробата и шийката на матката. В същото време, авокадото балансира хормоните и предпазва от рак на шийката на матката. И знаете ли още какво? Нужни са точно 9 месеца, за да се развие плодът в матката, нали така? 9 месеца са нужни и на авокадото, за да се превърне от цвят в зрял плод!

8. Джинджифил – стомах

джинджифил за стомаха

Джинджифилът не само прилича на стомаха, но и подпомага храносмилането. Растението е използвано от векове като естествен лек при проблеми със стомаха. Антиоксидантът джинджерол, който придава специфичния му вкус, действа ефективно срещу гадене и повръщане.

9. Грозде – бял дроб

грозде и бял дроб

Гроздето напомня алвеолите в белите дробове. Те позволяват на кислорода да преминава от дробовете в кръвта. Диета, богата на свежо грозде, намалява риска от рак на белите дробове! Гроздовите семки съдържат вещество, наречено проантоцианидин, което влияе изключително благоприятно върху астмата, предизвикана от алергии.

10. Сладък картоф – панкреас

сладък картоф

Сладкият картоф силно наподобява панкреаса. Освен това, подпомага дейността му, като стабилизира нивата на кръвната захар. Сладките картофи са естествено богати на витамин B6, който доказано потиска развитието на рака на пакреаса.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft