Лесни соленки
	200 г готови соленки
	3 с.л. прясно мляко
	100 г извара
	30 г масло
	150 г сметана
	100 г стерилизирани краставички
	магданоз
	3 мариновани (печени) пиперки
	10 маслини
	50 г кашкавал
	1/2 к.ч. запечени орехови ядки
	1/2 ч.л. запечен ким
	черен пипер и сол на вкус
	Изварата се разбива с млякото. Към тях се прибавят леко разтопеното масло, по-голяма част от орехите, счукани предварително, половината от сметаната, разбита на пухкав крем, и солта.
	Полученият крем се подправя с черния пипер и кима. С него се слепват по три соленки. Отгоре се шприцоват с останалата разбита сметана.
	Соленките се гарнират с малки парченца кашка-вал, краставички, орехови ядки, пиперка, маслина и магданоз.
	Могат да се приготвят и соленки от ронливо маслено тесто. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







