Лесни рецепти за соленки

вход през zajenata.bg
984570
Соленки с орехи

Соленки с орехи

1 ч.л. захар
15 г мая
1 яйце
24 орехови ядки
350 г брашно
50 г мас
100 г масло
100 мл прясно мляко
1 непълна ч.л. сол

От брашното, маста, прясното мляко, солта, маята (разтворена със захарта в малко вода) и половината яйце се замесва немного твърдо тесто. То се разделя на 6 топки, които се разточват на кръгове с диаметър 16—18 см. Всеки от тях се разделя на шестнадесет триъгълника. В широката им част се поставя по четвърт орехова ядка и се увиват на руло към върха.
 Маслото се разтопява в една или две тавички (в зави-сьмост от големината им) на равномерен пласт и се охлажда, докато се Втвърди. Върху него се подреждат убитите соленки и се намазват с останалата половина от яйцето.
 Пекат се при умерена температура.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft