ЛУК+РИГАН+ЯБЪЛКА - мощното трио, по-силно от лекарства! Рецепта при настинки, високо кръвно и безсъние:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
ЛУК+РИГАН+ЯБЪЛКА - мощното трио, по-силно от лекарства! Рецепта при настинки, високо кръвно и безсъние:
4366
ЛУК+РИГАН+ЯБЪЛКА - мощното трио, по-силно от лекарства! Рецепта при настинки, високо кръвно и безсъние:

Този чай от лук, риган и ябълка ще ви помогне да оздравеете без лекарства и изкуствени препарати от магазина.

Този чай укрепва имунитета и значително намалява риска от заразяване с вируси и други заболявания.

Изброените три съставки са наистина много полезни за организма. Нека видим каква точно сила крият в себе си:

жълт лук

ЛУК

Лукът има противовъзпалителни, антиоксидантни и детоксикиращи свойства.

Той е богат на витамини А, В6, С, желязо и калий. В допълнение, съдържа вещества с бактерицидни и фунгицидни свойства.

Проблеми с дишането

Тъй като е богат на витамини А и С, лукът е идеален за лечение на респираторни заболявания.

Благодарение на богатите на сяра съединения, лукът облекчава и симптомите на бронхит, грип и настинка.

Укрепване на имунитета

Лукът е богат на серни съединения и алипропил дисулфид, вещества, които допринасят за увеличаване на производството на червени и бели кръвни клетки. Всичко това помага за укрепване на имунитета.

Лукът съдържа вещества с бактерицидни и фунгицидни свойства.

Помага за премахването на много вируси и предотвратява тяхното развитие.

Предотвратява сърдечно-съдови заболявания

Лукът съдържа сяра, която помага да се предотврати слепването на тромбоцитите и образуването на тромбоза (т.е. подобрява съсирването на кръвта). Това се дължи на противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на лука, които насърчават кръвообращението.

Освен това тези вещества регулират нивата на холестерола и триглицеридите.

Подпомага храносмилането

Лукът подпомага храносмилането, стимулира дейността на черния дроб, жлъчния мехур и панкреаса. Те също така помагат за премахване на токсините, които се образуват в стомаха след храносмилането.

Важно: При киселини трябва да се избягва лукът!

Действа диуретично

Лукът има високо съдържание на калий и ниско съдържание на натрий, така че действа като диуретик и помага при хипертония и подуване на крайниците.

Действа като пребиотик

Лукът е богат на фруктоолигозахариди, които са пребиотици, които насърчават растежа на бифидобактериите в червата. По този начин се спира развитието на патогенни бактерии, балансира се чревната флора и се намалява рискът от рак на дебелото черво.

Има антиоксидантни свойства

Лукът съдържа кверцетин, флавоноид с противовъзпалителни и антиалергични свойства, така че тези зеленчуци действат като отличен антиоксидант.

Помага при диабет

Лукът помага за понижаване на нивата на кръвната захар при диабетици. Това се дължи на изобилието от хром, който е част от така наречения FTG (фактор на глюкозна толерантност).

пресен риган

РИГАН

Риганът е богат на антиоксиданти и помага в борбата с вируси и бактерии. Тази подправка съдържа витамини А, С, Е и К, както и фибри, фолат, желязо, магнезий, витамин В6, калций и калий. Освен това риганът има и други безспорни предимства.

Бори се с проблеми с дишането

Риганът помага за лечение на респираторни проблеми. Това растение има противовъзпалителни, антисептични и отхрачващи свойства, така че помага срещу грип и бронхит. Освен това помага при лечение на тежка кашлица.

Помощ за храносмилането

Риганът съдържа карвакрол, борнеол и тимол, вещества, които помагат за смилането на храната и намаляват чревните спазми.

Предпазва от сърдечно-съдови проблеми

Тъй като риганът съдържа флавоноиди като нарингенин, това растение помага за подобряване на кръвообращението. По този начин той действа като антикоагулант, предотвратявайки съсирването на кръвта и сърдечно-съдовите проблеми. Освен това риганът предотвратява тромбозата и облекчава главоболието, причинено от лошо кръвообращение в мозъка.

Борба с безсънието

Риганът се препоръчва силно и при нарушения на съня. Поради успокояващите си свойства, риганът е много подходящ за лечение на тревожност и нервност.

пресни ябълки

Ябълки

Благодарение на високата концентрация на фибри и витамини B, C и E, ябълките помагат в борбата срещу различни заболявания.

Проблеми с дишането

Ябълките съдържат антиоксиданти, които помагат за подобряване на дишането и защитават белите дробове. Тези плодове помагат и при болки в гърлото и гласните струни.

Борба с хипертонията

Ябълките помагат за премахване на натриевите йони, които причиняват свиване на артериите, увеличаване на обема на кръвта и задържане на вода в тъканите. Освен това заместват натрия с калиев йон, който нормализира кръвното налягане и подобрява сърдечната дейност.

Намаляват нивата на холестерола

Благодарение на пектина, съдържащ се в ябълките, те помагат за намаляване на нивата на холестерола. В допълнение, те помагат за отстраняването на метали като живак и олово и помагат за нормализиране на нивата на глюкозата.

Подобряват здравето на червата

Ябълките съдържат много фибри, които помагат за стабилизиране на червата. Помага за предотвратяване на заболявания като дивертикулит, хемороиди и др

Укрепват имунитета

Ябълките са богати на витамин С, който стимулира имунната система и предпазва от настинки и грип.

Детоксикират тялото

Тъй като ябълките са богати на калий и бедни на натрий, те помагат за премахване на течности и токсини от тялото. Благодарение на този почистващ ефект, ябълките ефективно се борят с възпалителни заболявания като подагра, артрит и ревматични заболявания. Това се дължи на органичните киселини и танините в тях, вещества, които стимулират отделянето на пикочна киселина.

Предпазват от диабет

Ябълките помагат за балансиране на нивата на кръвната захар, което е важно за хора с или изложени на риск от диабет. Помага за забавяне на усвояването на глюкозата в червата и предотвратява бързото й повишаване след хранене.

Чай от лук, риган и ябълка

Можем да се наслаждаваме на този чай за укрепване на имунитета и профилактика на респираторни заболявания.

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 с.л. сушен риган
  • 1 ябълка
  • 400 мл вода

Приготвяне и употреба:

Измийте добре ябълката, разрежете я на две и отстранете сърцевината.

Нарежете я на по-дребно и я добавете в тенджерата заедно с почистения лук.

Добавете ригана, добавете вода, покрийте и варете пет минути.

Изчакайте малко, прецедете и изпийте.

По желание може да подсладите с мед, но трябва да е органичен.

Пийте този чай два или три пъти на ден.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft