Малки вкусни Великденски зайчета от тесто - децата ги обожават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малки вкусни Великденски зайчета от тесто - децата ги обожават!
Малки вкусни Великденски зайчета от тесто - децата ги обожават!
5189
Малки вкусни Великденски зайчета от тесто - децата ги обожават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка година за Великден приготвям различни ястия, които декорирам в различни форми. Хубаво е, когато за най-хубавия ден от годината, когато семейството е заедно, на трапезата има декоративни и вкусни ястия. Тази година реших да приготвя печива във формата на зайчета .

Исках да ги опитам веднъж преди Великден, така че заедно с дъщеря ми, която обича да готви, ги направихме. За първи път месеше тесто и крайният резултат беше перфектен. За тези сладкиши нямате нужда от точилка или твърде много продукти, а интересното е, че можете да ги сервирате по два начина, които можете да прочетете по-долу в процедурата. Ето какво ви трябва за сладките Великденски зайчета :

Великденски зайчета от тесто

Солени Великденски зайчета

Продукти: 

50 мл вода

200 г заквасена сметана

50 г масло или маргарин

2 чаени лъжички захар

около 600 г брашно

половин чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка сол

5 г бакпулвер (половин пакетче)

Приготвяне: 

Това тесто е безквасно, като вместо мая сложих половин пакетче бакпулвер. Така тестото се приготвя по-бързо и не се налага да чакате да престои. В подходящ съд се наливат 50 мл вода, след което се добавят 200 г заквасена сметана и се разбъркват с лъжица.

съд с вода

сметанова смес

Добавете маслото или маргарина, нарязани на кубчета, след което добавете 2 чаени лъжички захар. Комбинирайте всичко заедно на котлон, включен на ниска до средна температура. Когато маслото и сметаната се разтопят и се получи хомогенна смес, свалете съда от котлона. Обикновено добавям подправки като чесън на прах след тази стъпка, това придава приятен вкус на тестото, но разбира се това не е задължително.

пресято брашно

Разбъркайте добре чесъна в течността (която трябва да е гореща), за да не се образуват бучки. Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте отново. Накрая постепенно започнете да добавяте брашното, на няколко пъти. Първо смесете тестото с лъжица, а след това, когато започне да лепне, преминете към месене с ръце.

гладко тесто

Месете тестото, докато спре да лепне, като постепенно добавяте брашното. Замесете фино и меко тесто. Оставете тестото в съда, в който сте го месили, покрито да почине 15-20 минути. След това го разделете на две части и ги оформете на руло. От рулата оформете топчета с размер по ваш избор.

Топчетата трябва да са с еднакъв размер, след което ги подредете върху набрашнена равна повърхност. Оставете топките да починат малко, след което с ножица направете "ушите" на зайчетата, като отрежете две по-големи части отпред. След това със заострен предмет направете очите и по желание ги "напълнете" със зърна черен пипер.

зайчета от тесто

зайчета от тесто

Винаги правя няколко по-малки зайчета (около 15-18) и едно по-голямо. Печете ги в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. След изпичане ги намажете с олио или разтопено масло и ги оставете да омекнат под кърпа за около 10 минути.

тестени зайчета

Можете да поднесете зайчетата празни или да отрежете горната част и да ги напълните с домашно приготвен дип с майонеза, сметана и подправки или с някоя вкусна салата (не забравяйте да напълните големите зайчета и да ги поставите в средата). 

пълнени тестени зайчета

Да ви е сладко и светли празници!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft