Може да опитате и вие!-Диетологогът Огнян Симеонов: Ям 3 по кг храна на ден и не пълнея

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Може да опитате и вие!-Диетологогът Огнян Симеонов: Ям 3 по кг храна на ден и не пълнея
43830
Източник: mila.bg
Може да опитате и вие!-Диетологогът Огнян Симеонов: Ям 3 по кг храна на ден и не пълнея

Диетологът Огнян Симеонове забравил за месото от 8 години, а от 3 – и за всички други животински продукти като мляко и сирене. Казва, че да е веган е негов собствен избор и не иска да го налага на другите.

Има само една малка разлика с другите вегани – яде мед вместо захар. „Храната, която дневно изяждам, е около 3,50 кг, а ако включа диня, стига до 7 кг”, откровен е Огнян Симеонов.

Когато сутрин отвори очи, най-много му се услаждат плодовете. Харесва му да „мушне” 6-7 праскови и преди да излезе от вкъщи – малко диня, стига да е периодът на динята. Компания на плодовете му правят различни ядки – шамфъстък, бадеми, лешник, бразилски орех. Обича годжи бери, спирулина, накисва чия, която набъбва, и я пие, защото е полезна и богата на омега-3 мастни киселини. Всички ядки задължително са сурови и предварително накиснати между 6 и 8 ч във вода. Така се активират полезните им качества, казва специалистът.

Прави си таратор от кашу

Кисне кашуто 6 часа, след това го пасира с вода и получава „чисто мляко, което е бяло и страшно вкусно”. Добавя му копър и краставичка и получава чудесен таратор. На обед си нарязва салата от над килограм сезонни зеленчуци. Така че купата му в жегите е пълна с домати, краставици, чушки. Слага си и филийка от собственоръчно приготвен хляб. За вечеря пак си прави големи салати. От готвените неща си облизва пръстите след ориз с много зеленчуци – броколи, грах, моркови, чушки, тиквички, които вари за двайсетина минути. А прияде ли му се нещо сладичко, угажда си с какаови ядки или мюсли.

Хлябът му не е с мая, а с квас

Използва брашно, смляно на воденичен камък, което купува от специализирани магазини за здравословно хранене. И тъй като според него най-вредното в хляба е хлебната мая, използва квас. За да направи своя хляб, диетологът слага в хлебопекарната 500 г вода, 500 г брашно, 125 г хималайска сол, 100 г квас, слънчогледови ядки, макови семена. Ароматният хляб е готов след 3 часа и 50 минути.

От хранителните добавки цени магнезия, който приема във вид на олио чрез втриване в коремната област. Така се усвоявал най-бързо.

Източник: списание “Рецепти за здраве“

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft