Бюрек-баница с месо и млечна заливка - то бива сочно, то бива вкусно, ама чак пък толкова!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бюрек-баница с месо и млечна заливка - то бива сочно, то бива вкусно, ама чак пък толкова!
Бюрек-баница с месо и млечна заливка - то бива сочно, то бива вкусно, ама чак пък толкова!
8034
Бюрек-баница с месо и млечна заливка - то бива сочно, то бива вкусно, ама чак пък толкова!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-вкусният бюрек с месо - с готови кори и фантастична заливка с кисело мляко! Резултатът е блаженство от крехки, напоени с мляко кори, и ароматна плънка, която се топи в устата! Ако искате да опитате тази чудна баница с готови кори и месо , прочетете лесната рецепта по-долу:

Бюрек с месо и млечна заливка

Продукти:

500 г кори за баница

Плънка:

500 г мляно месо

2 глави лук

1 връзка магданоз

Сол, черен пипер

100 мл олио

Заливка:

200 мл кисело мляко

200 мл газирана вода

4 яйца

Малко сол

Приготвяне:

В олиото запържете ситно нарязания лук. Добавете каймата, сол и черен пипер на вкус.

Пържете на среден огън за 10-15 минути, като разбърквате от време на време. Поръсете обилно с нарязан пресен магданоз.

Сложете две кори в намазнена тава, след което нанесете равномерно от плънката. Редувайте корите една по една с плънката, докато свърши. Завършете с пласт от корите (най-добре 2 броя).

Нарежете баницата на квадрати, след което залейте с разбитите яйца, смесени с киселото мляко и газираната вода.

Оставете 15 минути течността да попие добре.

Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Щом баницата хубаво се зачерви, извадете я от фурната, напръскайте с малко вода и увийте в кърпа, за да се задуши хубаво. 

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft