Най-вкусното сладко се прави без грам захар - хем ухае прекрасно, хем го хапваш без угризения за талията:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусното сладко се прави без грам захар - хем ухае прекрасно, хем го хапваш без угризения за талията:
Най-вкусното сладко се прави без грам захар - хем ухае прекрасно, хем го хапваш без угризения за...
38132
Най-вкусното сладко се прави без грам захар - хем ухае прекрасно, хем го хапваш без угризения за талията:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно още сега ще си кажете - не е възможно, как така сладко без захар ?! Оказва се, че има вариант да си доставим любимото лакомство от зимата, при това без да използваме и грам захар. А този метод си има своите (при това не малки) предимства:

  • на първо място ви спестява пари - за една доза от любимото сладко обикновено отиват поне 2-3 кг захар;
  • дори да сме обичали бабините сладка в детството си, като възрастни често се опитваме да ограничаваме захарта до минимум, за да поддържаме желаната форма; сега вече можете с чиста съвест да си позволите любимото лакомство - диетично е и не съдържа и зрънце захар;
  • всички сме чували определението "бяла смърт" за захарта; то не е напразно - всичко сладко е висококалорично, а трупането на килограми се отразява отрицателно на здравето и води след себе си редица заболявания; сладкото без захар ви спестява всички тези здравословни проблеми - остава само ползата от плодовете в него!

сладко от череши

Малиново сладко

За да приготвите най-вкусното малиново сладко без захар ще ви трябват 1 кофа добре узрели малини. От това количество плод ще излезе трилитров буркан с готово сладко без захар. При това съотношение крайният продукт ще се получи гъст, така че лъжицата да стои в него.

пресни малини

За приготвянето на сладкото ще ви трябва най-обикновена желязна кофа. Поставете на дъното ѝ парче сгъната марля. След това вземете трилитров буркан и наредете малините плътно на слоеве. Хубавото на малините е, че не трябва да се мият преди употреба за сладко. Така че сложете слой малини с дебелине 5-7 см, натиснете ги (трамбовайте) добре, след това разклатете буркана.

После насипете отгоре още един такъв слой от 5-6 см., трамбовайте и разклатете. Правете това, докато стигнете гърлото на буркана. 

сладко от малини

Когато запълването, разклащането и трамбоването са завършени, налейте вода в кофата, така че да я напълните до половината. Сложете буркана с малините на дъното върху сгънатата марля. Сега прехвърлете цялата "конструкция" с кофата върху котлона на умерен огън. Под въздействието на едва забележимо варене бурканът се загрява и малините бавно изпускат сока си, така че се варят в собствен сос. Естествено, нивото на плодовете в буркана ще намалее, така че периодично запълвайте с плодове догоре. Когато плодовете стигнат горната част на буркана, покрийте го с капак и оставете сладкото да поври за около час. След това извадете буркана, навийте добре капака и го поставете, вече затворен, с капака надолу на пода или на масата. Оставете да изстине. Малиновото сладко в собствен сос е готово!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft