Не се навива, не се реди, а става по-вкусна и от двете: Най-бързата и сочна баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не се навива, не се реди, а става по-вкусна и от двете: Най-бързата и сочна баница
Не се навива, не се реди, а става по-вкусна и от двете: Най-бързата и сочна баница
102006
Не се навива, не се реди, а става по-вкусна и от двете: Най-бързата и сочна баница
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно ще си кажете: поредната рецепта за баница . И е така, и не е.

Днешното ни предложение е наистина необичайно - лесно, а при това резултатът е сочен и вкусен. Тайната е в начина на подреждане на баницата - не се редят кори и плънка, не се и навиват на руло. Ето как се прави най-лесната баница

най-лесната баница
Най-лесната баница

Продукти:

4 яйца

400 гр.сирене

500 гр.кори за баница

1 чаша (200 мл) кисело мляко

1 чаша газирана вода

1/2 пакетче бакпулвер

70 мл олио или масло

Приготвяне:

Разбийте яйцата с мазнината, киселото мляко, сиренето, газираната вода и бакпулвера. Отделете една кора, а останалите накъсайте на ленти, след което ги потопете в сместа с яйцата и ги оставете за пет минути, за да попият от сместа и да омекнат добре. Отделената кора поставете в намазнена предварително тавичка, така че да излиза извън ръбовете на тавата. Разбъркайте накиснатите кори отново с шпатула и изсипете цялата смес в тавата. Завийте с висящите краища на най-долната кора. 

баница с киснати кори

Печете на 200 градуса около половин час. След като баницата получи желания цвят, изключете фурната и я оставете вътре още петнадесет минути. Нарежете с остър нож и сервирайте с чаша кисело мляко.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft