Незабавно изхвърлете яйцата, ако забележите тези признаци: опасно е да ги ядете

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Незабавно изхвърлете яйцата, ако забележите тези признаци: опасно е да ги ядете
3650
Незабавно изхвърлете яйцата, ако забележите тези признаци: опасно е да ги ядете

С такива продукти трябва да се работи внимателно и да се съхраняват възможно най-правилно, за да се избегнат проблеми.

Яйцата са продукт, който е във всеки дом, защото е универсален: използва се в печене, салати и втори ястия. Успехът на празнична вечеря или чаено парти с вкусен пай зависи от качеството на продукта.

Въпреки популярността си, цените на продукта са доста ниски, което говори за неговата наличност. Любителите и обикновените купувачи обаче веднага имат въпрос: как да изберат правилните яйца и да удължат срока им на годност, без да се страхуват от отравяне?

  • Първо, трябва да подчертаете критериите за избор на яйца:
  • Без пукнатини по корпуса. Между другото, черупката на прясно яйце обикновено има матова повърхност.
  • Чистота: липса на пера и изпражнения.

Ако продуктът премине тези точки, тогава с голяма степен на вероятност ще бъде добър, но трябва да се има предвид, че понякога може да няма видими повреди и яйцата може вече да са се влошили вътрешно.

Как да разберете, дали яйцата са опасни да се консумират ?

Като начало трябва да се отбележи, че най-опасното нещо е дългият срок на годност. Ако знаете, че яйцата са били в хладилника ви от доста време, вероятно не си струва риска да ги ядете.

Първо, обърнете внимание на теглото на яйцето. Ако е твърде светло, тогава има голяма вероятност вътрешността на продукта да се е развалила и да е изсъхнала. Трябва незабавно да се отървете от това.

Второ, сварете едно яйце от партидата. Потопете продукта в много солена вода. Ако, когато течността заври, а то изскочи, това ще означава застоялост.

Ако дори след този момент не сте сигурни в качеството на продукта, тогава можете да започнете да белите яйцето от черупката. Ако сварените яйца се обелват твърде лесно, тогава е вероятно да са остарели. Един добър продукт винаги е по-трудно да се отървете от черупката.

Говорейки за неварено, можете да счупите яйце в контейнер и да обърнете внимание на цвета на протеина. За качествен продукт, той ще бъде чист и без включвания или зачервяване. Естествено, миризмата също ще играе огромна роля.

Как да съхраняваме яйцата ?

За да удължите срока на годност на яйцата, трябва да спазвате правилата за съхранение. Яйцата се препоръчват да се съхраняват в хладилник, тогава те могат да запазят свойствата си до три месеца.

Преди готвене измийте добре продукта, за да намалите риска от инфекция с вируси, живеещи върху черупката. Това ще спаси вас и вашето семейство от отравяне ( прочетете също : Как да проверите яйцата за свежест точно в магазина - прост трик, за който никой не знаеше ).

Ако предпочитате сурови яйца, тогава трябва да внимавате, защото именно в непреработените храни има по-голяма опасност. Експертите казват, че топлинната обработка насърчава по-доброто усвояване на полезните свойства и намалява риска от инфекция със салмонела.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft