Подквасване и рецепти с кисело мляко за тонус

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко
120857

Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко

Продукти:

1 л. прясно мляко
80 г кисело мляко
300 г маскарпоне
1/2 к.ч. пудра захар
5 с.л. калуа
1/2 к.ч. кафе
250 г бишкоти
2 с.л. какао
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа и към него се прибавя киселото мляко. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около два часа. След това се смесва с маскарпонето, пудрата захар и калуата. Всичко се разбива много добре до получаването на крем. Половината бишкоти се потапят за секунди в кафето и се подреждат на дъното на тавичка. Заливат се с половината от крема. Върху него се подреждат и останалите бишкоти, отново потопени за кратко в кафе. Останалият крем се изсипва върху десерта и се заглажда с лъжица. Оставя се да се охлади и преди поднасяне се поръсва с какао. По желание се декорира с връхче свежа мента.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft