Неустоимо съчетание на вкусове в хрупкава коричка: Френски тарт с царевица и пресни домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Неустоимо съчетание на вкусове в хрупкава коричка: Френски тарт с царевица и пресни домати
Неустоимо съчетание на вкусове в хрупкава коричка: Френски тарт с царевица и пресни домати
17155
Неустоимо съчетание на вкусове в хрупкава коричка: Френски тарт с царевица и пресни домати
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свикнали сме да гледаме на царевицата с леко пренебрежение. Така де, повечето от нас я купуват консервирана и директно я добавят към салати или пица.

Днес сме решили да ви докажем, че царевицата не е просто някаква добавка, а зеленчук с изразен и обаятелен вкус, който може да направи от всяка рецепта шедьовър!

И така, представяма ви невероятния и по френски изискан тарт с царевица и пресни домати. В основата му е нежното и хрупкаво бутер тесто, пълно с истинска симфония от невероятни вкусове: нежна сметана, съчетана с разтопен кашкавал, сочни царевични зърна и ароматни пресни домати. Въпреки, че повечето от вас биха използвали за тарта готови консервирани царевични зърна, ние ви съветваме да го приготвите с прясно сварена млечна царевица - вкусът е в пъти по-добър и богат!

А ако намирането на продуктите ви затруднява, доверете се на богатия асортимент на магазин "Billa". Tам ще ви предложат плодове и зеленчуци, грижливо отгледани от родни производители в едни от най-плодородните кътчета на България. Тази година веригата развива вече добре познатата кампания „BILLA Градини“ като въвежда специално разработена програма за намаляване нивата на пестициди в плодовете и зеленчуците по проекта. Чрез тази програма BILLA гарантира, че продуктите, които достигат до трапезата ни са със значително намалени количества или дори без остатъчни количества пестициди. Повече за програмата и кампанията можете да прочетете на www.billa.bg.

 

Френски тарт с царевица и пресни домати

Продукти:

прясно сварени царевични зърна (може и от консерва) - около 340 гр. (1 1/2 чаена чаша)

свежи червени домати - 300 гр.

яйца - 10 бр.

брашно - 260 гр.

краве масло - 170 гр.

кашкавал - 100 гр.

прясно мляко - 2 чаени чаши

сметана с 25% масленост - 2 чаени чаши

вода - 80 мл

сол на вкус

тарт с царевица и домати

Приготвяне:

Първо пригответе тестото: в купата на блендера сложете брашното, солта и нарязаното на кубчета студено масло. Смелете на трохи. 

Добавете леденостудената вода и мачкайте с ръце, докато се оформи тесто. Не е необходимо да е гладко, само да се събере на топка.

Оформете от тестото диск, сложете го в плик или фолио и пъхнете в хладилник за минимум 30 минути.

Когато тестото се охлади, го разточете на кръг с диаметър 7-8 см по-голям от този на формата, в която ще печете.

Прехвърлете тестото във формата, притиснете добре и отрежете краищата.

Набодете тестото с вилица, отгоре сложете парче фолио и напълнете с някаква тежест (например суров боб, грах и пр.). Това е необходимо, за да не се надуе основата при печене.

Пъхнете тестото в загрята на 190 градуса фурна и печете около 25 минути. След това махнете отгоре тежестта и фолиото и печете още 5 минути, докато тестото стане златисто.

Докато основата се пече, пригответе плънката. Нарежете доматите на кръгчета.

Настържете кашкавала на едро ренде.

Пригответе заливката: В дълбока купа разбийте 6 с.л. брашно с 2 яйца, след това добавете останалите яйца, прясното мляко, сметаната, солта, черен пипер и мащерка на вкус.

На дъното на приготвената кора сложете нарязаните домати, царевицата и кашкавала. Отгоре излейте заливката - не е необходимо да използвате цялата.

Пъхнете формата във фурната и печете около 40 минути, докато заливката стегне. Охладете във формата.

Поднесете киша топъл или на стайна температура. Чудесно си отива с чаша охладено бяло вино.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft