Вкусна италианска рецепта, която със сигурност не сте опитвали до сега. Можете да послужи за закуска, обяд или вечеря, а хубавото е, че може да я правите изцяло по ваш вкус.
За оригиналната рецепта са ви необходими:
Готово тесто на листа
15 парчета тънко нарязана шунка
8 парчета тънко нарязани колбаси по избор
Люти или обикновени чушки нарязани на кръгчета
15 парчета тънко нарязан кашкавал
Докато правите кроасани, загрейте фурната на високата температура.
Бутер тестото нарежете на 8 парчета и наредете. Всички части трябва да се припокриват като на снимката.

След това започнете да поставяйте - първо шунката, после саламата, чушките и на края кашкавала.

Крайчетата на тестото омотайте около пълнежа докато не се слеят с вътрешния край.

Оформете венец от тесто, а след това печете 20-тина минути на най-високата температура. Готовите кроасани има златист цвят.

Сервирайте с кетчуп, майонеза, къри или тартар сос.

Пръстите да си оближете!














