Няма равен по красота и вкус - уникален ябълков пай на розички! Ето колко лесно става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма равен по красота и вкус - уникален ябълков пай на розички! Ето колко лесно става:
Няма равен по красота и вкус - уникален ябълков пай на розички! Ето колко лесно става:
9281
Няма равен по красота и вкус - уникален ябълков пай на розички! Ето колко лесно става:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има добри рецепти, има изумителни рецепти, има и такива, които направо ти спират дъха! Такава е днешната - този приказно красив  с гордост ще се нареди сред шедьоврите във вашата кухня. Той е не само ефектен, но и страшно вкусен с перфектното си съчетание от маслена основа , нежен крем и разцъфнал букет от ябълкови рози за украса.

Опитайте сами и ще се убедите в казаното:

ябълков пай

ЯБЪЛКОВ ПАЙ НА РОЗИЧКИ:

За тестото:

250 гр. брашно

180 гр. масло или маргарин

100 гр. захар

2 жълтъка

1 щипка сол

1 ч.л. канела

За пълнежа:

500 мл прясно мляко

1 ч.л. ром

3 жълтъка

10 гр. ванилена захар

1 ч.л. портокалова кора

6 с.л. захар

4 с.л. брашно

10 ябълки - червени, жълти или смесени

смляна канела

Приготвяне:

Първо се приготвя тестото - получава се невероятно вкусно, леко и ронливо! С миксер разбийте мекото масло, захарта и щипка сол, 
тесто за пай
добавете 2 жълтъка, като продължавате да разбивате, а после и канелата. 
маслено тесто за пай
Разбъркайте добре, след което добавете брашното. Месете, докато се получи гладка топка тесто.
Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 30 минути (може да го приготвите от вечерта и да го използвате на следващия ден). 
топка тесто
Пригответе крема: 
С миксер разбъркайте брашното, захарта, ваниловата захар и портокаловата коричка, добавете жълтъците, рома и малко мляко, разбъркайте до гладка смес, след което постепенно добавете млякото и разбъркайте.
крем за пайкрем за сладкиши
Сложете сместа на най-слабата степен на котлона и бъркайте постоянно, за да не се образуват бучки. Веднага след като кремът се сгъсти, го отстранете от котлона и охладете. 
млечен крем
Извадете тестото от хладилника, разстелете го равномерно по страните и дъното на формата, набодете го с вилица, след което покрийте отгоре с пергаментова хартия и изсипете вътре някаква тежест (зърна боб или грах). 
форма за пайтесто за пай маслено тесто за пай 

Пъхнете формата във фурната, предварително загрята на 200 ° С, и печете в продължение на 10 минути, след което отстранете хартията с тежестта и печете още 10 минути на 180 градуса.

Извадете формата от фурната, охладете малко и намажете с охладения крем. 
пай с ябълки
Пригответе и измийте ябълките (в случая червени и жълти).
С помощта на белачка обелете кората и самата ябълка, така че да се образуват тънки ивици. След това вземайте от ивиците ябълка и ги увийте под формата на роза:
розички от ябълкиябълкови розички
Готовите розички подредете върху крема. 
ябълкови рози върху сладкишсладкиш с ябълкови розиябълков пай на рози
Използвайте колкото се може повече ябълки, за да станат розите "кичести" и красиви. Поръсете приготвения сладкиш щедро с канела и захар (поръсете върху всяка роза) 
След това го пъхнете във фурната на 180 градуса. Печете, докато тестото стане готово, а ябълките - златисти.
ябълков пай във фурната
След това извадете, охладете и поднесете сладкиша, поръсен с пудра захар!
сладкиш с рози

сладкиш с ябълкови рози

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft