Оближи пръсти: Сочни постни картофки с ЖИВА запръжка - никаква мръвка не е толкова вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Оближи пръсти: Сочни постни картофки с ЖИВА запръжка - никаква мръвка не е толкова вкусна!
Оближи пръсти: Сочни постни картофки с ЖИВА запръжка - никаква мръвка не е толкова вкусна!
4432
Оближи пръсти: Сочни постни картофки с ЖИВА запръжка - никаква мръвка не е толкова вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако направите това ястие, повярвайте ми, ще останете доволни. Приготвя се много лесно, а се получава много вкусно. Обикновените картофи на фурна , допълнени с лук, чушки и "жива" запръжка . "Живата" запръжка е вид сладка запръжка, в която брашното се смесва с вода, а не се пържи в олио.

Тя е много по-здравословна от тази с олио и винаги постига еднаква плътност. Също така в тази рецепта олио се слага на дъното и малко върху картофите, но ако искате да го ограничите напълно, тогава пропуснете тази стъпка. 

постни картофи

Постни картофи с жива запръжка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 кг картофи

1 голяма глава лук или две по-малки

2 камби или 2-3 обикновени чушки

1 голям морков

2 супени лъжици брашно

1 супена лъжица сушени зеленчукови подправки (вегета)

1 супена лъжица смлян червен пипер на прах

100 мл олио

ПРОЦЕДУРА: 

Обелете лука и го нарежете на полумесеци или кубчета. Подредете го на дъното на тавата. Залейте го с малко олио. Също така измийте и обелете картофите, след което ги нарежете на по-едри парчета.

Върху лука наредете картофите. Налива се още малко олио, колкото да ги поръси. След това почистете чушките, нарежете ги и ги наредете върху картофите. Обелете моркова, нарежете на кръгчета и поръсете отгоре.

Отгоре поръсете суха зеленчукова подправка, черен пипер на вкус и добавете подправки по избор, след което залейте всичко с 2 чаши вода (400-500 мл). Печете в предварително загрята фурна за около час.

След час смесете брашното и червения пипер с чаша вода, за да няма бучки, след което изсипете тази смес равномерно върху ястието.

Върнете тавата във фурната и печете още половин час или докато покафенеят. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft