Ястия с ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ориз с пиле и зеленчуци по котайскси
82314

Ориз с пиле и зеленчуци по котайскси

 продукти:
бялото месо от 1 бр. пиле
2 с.л. натурално нишесте
1 бр. белтък
2 глави лук
2 бр. моркови
200 г зеле
1 бр. зелена чушка
2 бр. червени чушки
200 г краставица
1 ч.ч. ориз
сол
светъл соев сос
100 мл олио


 приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва напречно на мускулното влакно на тънки филийки. Върху него се излива белтъка, поръсва се нишестето и се размесва много добре с ръка. Оставя се настрани. Ориза се сварява в подсолена вода, охлажда се добре със студена вода и се отцежда. Лука се нарязва на полумесеци, морковите на пръчици, зелето на лентички, чушките и краставицата - също на пръчици. Сгорещява се олиото в тиган (ако е уок - още по-добре) и се прибавят един след друг зеленчуците в реда, в който са изброени. Целта е да са леко запържени и да останат хрупкави. Отцеждат се от олиото и се изсипват върху ориза. В останалото олио, отново добре загрято, се изсипва месото и не се разбърква през първите три минути, за да не се разпадне образувалата се коричка от нишесте и белтък. След като се разбърка, се пържи, докато всички късчета месо побелеят, посолява се леко, и се изсипва върху ориза със зеленчуците. Сервира се полято със соев сос на вкус.
Може да се направи със свинско или телешко месо, или с комбинация от трите, общо количество около 500 г. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft