Вечно вкусна торта без бяла захар и без печене – ще я правите всеки ден!
Този невероятно вкусен десерт без печене се приготвя за няколко минути и е напълно без добавена захар и брашно.
Благодарение на естествената сладост на бананите, богатството на протеини от сиренето и фибрите от овесените ядки, тази торта е перфектният избор за всеки, който иска да се наслади на сладко лакомство без гузна съвест. Ето какво ви е необходимо за вкусната и кремообразна Торта без захар и печене :
Торта без захар и печене
Необходими съставки:
За основата:
- 200 г овесени ядки
- 3 супени лъжици какао на прах
- 1 супена лъжица смляна канела
- щипка сол
- 2 супени лъжици ситно нарязани бадеми
- 2 зрели банана
- подсладител на вкус (стевия, еритритол или по желание)
За крема:
- 1-2 банана
- 3 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
- ¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 200 г извара, рикота или крема сирене
За украса:
- 60 г тъмен шоколад без захар (минимум 85%)
- ½ супена лъжица кокосово масло
- нарязани орехи или бадеми на вкус
Приготвяне:
1.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
2. Добавете двата намачкани банана с подсладител на вкус. Разбъркайте, докато се образува компактна, годна за оформяне смес.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
3. Разделете сместа на две равни части. Притиснете здраво първата част към дъното на форма (с диаметър 18–20 см), за да оформите равномерна основа.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
4. Нарежете 1–2 банана на кръгчета с ширина приблизително 1,5 см и ги подредете по цялата повърхност на основата.

Снимка: YouTube
5. В чиста купа сложете изварата (или рикотата/крема сиренето), киселото мляко или заквасената сметана и ванилията. Разбийте с миксер или на ръка до пълна гладкост.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Разпределете крема равномерно върху банановия слой.

Снимка: YouTube
6. Поставете втората част от овесената смес върху сметаната и притиснете здраво с длан, чаша или лъжица, за да образувате хубав горен слой.

Снимка: YouTube
7. Поставете тортата в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.

Снимка: YouTube
8. Междувременно разтопете тъмния шоколад без захар с кокосовото масло на водна баня или в микровълнова фурна (като разбърквате на всеки 15 секунди). Изсипете разтопения шоколад върху тортата и поръсете с нарязани ядки, ако желаете.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
9. Върнете тортата в хладилника за още 10–15 минути, за да може шоколадът да се втвърди добре.

Снимка: YouTube
10. Нарежете на парчета и се насладете на този здравословен, богат и невероятно вкусен десерт, който ще приготвяте отново и отново!

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!














