Пилешки дробчета рецепти

вход през zajenata.bg
498203

Пилешки дробчета с лук

пилешки дробчета - 500 - 600 г

дафинов лист - 2 броя
лук - 2 глави
моркови - 1 брой, по - голям
тиквички - 1 брой, голяма
вино - 150 мл
сол
черен пипер - прясно смлян
червен пипер - 1/2 ч.л. по желание
олио - около 60 мл
лук - стръкове зелен, за поднасяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - лука на полумесеци, морковите и тиквичките на тънки кръгчета.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете предварително измитите и отцедени дробчета да се задушават заедно с 2 дафинови листа.

Щом хубаво си сменят цвета, долейте виното и разбъркайте леко, докато алкохолът се изпари. Оставете дробчетата да се готвят до полуготовност и добавете зеленчуците.

Объркайте и оставете да се задушава до тяхното омекване, като трябва да останат леко недосварени. Накрая добавете сол на вкус, черен и червен пипер. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft