Попаднат ли ми малко боровинки, задължително правя този Кралски боровинков кекс - пухкав, сочен и с божествен аромат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Попаднат ли ми малко боровинки, задължително правя този Кралски боровинков кекс - пухкав, сочен и с божествен аромат:
Попаднат ли ми малко боровинки, задължително правя този Кралски боровинков кекс - пухкав, сочен и...
13294
Източник: fakti.bg
Попаднат ли ми малко боровинки, задължително правя този Кралски боровинков кекс - пухкав, сочен и с божествен аромат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Боровинките са едни от най-ароматните плодове на лятото. Мъничките тъмносини топченца са достойни за кралска трапеза, а днес ви предлагаме да си приготвите с тях домашен боровинков кекс .

Пухкав, нежен на консистенция и изключително ароматен - това е Кралският боровинков кекс . Ето как да си приготвите този вкусен сладкиш с боровинки у дома:

Кралски боровинков кекс

Продукти:

1 и 1/3 ч. ч.  брашно

2 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. л. мляна канела

1/8 ч. л. сол

2 яйца

щипка сол

113 г краве масло

1 ч. ч. кафява захар

1/2 ч. ч. прясно мляко

400 г пресни боровинки

кралски боровинков кекс

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Брашното се смесва с бакпулвера, канелата и солта. Разбърква се добре и се оставя настрани.

Кравето масло се разбива със захарта до кремообразна консистенция. Прибавят се жълтъците и тестото се разбива 2 минути с миксер.

Добавя се половината от брашнената смес и тестото се разбърква. Сипва се млякото и останалата брашнена смес. Тестото се разбърква много добре.

Отделно белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг. Една четвърт от белтъците се прибавят към тестото и внимателно с дървена (силиконова) лъжица се разбъркват. След което се прибавят останалите белтъци и отново внимателно се разбърква тестото.

Сипват се измитите и подсушени боровинки и тестото се разбърква.

Огнеупорна тава (продълговата тава за кекс) се намаслява и се застила с хартия за печене.

Фурната се загрява на 180 С.

Тестото се изсипва в подготвената тава и се пече 35-40 минути.

Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft