Постни ястия с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
212323

Постни домати с ориз

200 г ориз
4-5 бр. домати или консерва от домати
1 глава лук
магданоз
сол
олио
черен пипер

Оризът се измива добре и се накисва с вода за 20 минути. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се изцеденият от водата ориз и се запържва, докато оризът стане прозрачен. Сипва се 400 мл гореща вода, посолява се на вкус и се оставя да ври на умерен огън около 10 минути. Добавят се доматите и ситно нарязания магданоз и се оставя да ври още 20 минути, докато оризът поеме течността. По желание може след като се прибавят доматите, ястието да се сложи в тава и да се пече във фурна. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft